Λινγκουίνι με καυτερή πιπεριά και θαλασσινά
Υλικά
400 γρ. λινγκουίνι
200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
300 γρ. μύδια
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
600 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 πιπεριά καυτερή (χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στο μεταξύ βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου και αφού τα σουρώσουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Μεταφέρουμε σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
*Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου,