Λινγκουίνι με καυτερή πιπεριά και θαλασσινά

Λινγκουίνι με καυτερή πιπεριά και  θαλασσινά
Λινγκουίνι με καυτερή πιπεριά και θαλασσινά
Υλικά

400 γρ. λινγκουίνι

200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

300 γρ. μύδια

1/2 φλιτζάνι λάδι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

600 γρ. ντομάτα τριμμένη

1 πιπεριά καυτερή (χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη)

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

2 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού

μαϊντανό ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στο μεταξύ βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου και αφού τα σουρώσουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Μεταφέρουμε σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

*Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου,