Μήνυμα της Χρύσας Παρίση με την ευκαιρία των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων.

Μετά από μια κοπιαστική χρονιά με πολλά προβλήματα λόγω της πανδημίας οι νέοι της τοπικής μας κοινωνίας χρειάστηκε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να προετοιμαστούν για τα Πανεπιστήμια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σήμανε  την επίτευξη ενός πολυπόθητου στόχου και την δικαίωση πολλών κόπων.

Εκφράζω σε όλους και όλες τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι ολόθερμα η επιτυχία αυτή να είναι η αφετηρία μιας γενικότερης επιτυχημένης πορείας ζωής, αφού η κάθε επιτυχία δεν είναι κάτι το οριστικό, αλλά απαιτεί συνεχή προσπάθεια ώστε συνεχώς να επιβεβαιώνεται και να αποδίδει καρπούς.

Θα ήθελα όμως να απευθυνθώ και στα παιδιά μας που δεν πέτυχαν στις εξετάσεις. Προφανώς δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αποτυχία, για 18χρονα παιδιά, επειδή – ίσως τυχαία – δεν ανταποκρίθηκαν στη διαδικασία που τους επέβαλε ένα εκπαιδευτικό σύστημα!Για εφήβους που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους!

Ωστόσο, συμβαίνει συχνά να πρέπει να πέσουμε πριν μάθουμε να πετάμε. Όμως είναι βέβαιο ότι τότε πετάμε καλύτερα.

Όπως η επιτυχία δεν είναι οριστική, ούτε η αποτυχία είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο του καθενός να συνεχίζει. Η μόνη αποτυχία που πρέπει να φοβάται κανείς είναι να μην επιμείνει στο στόχο τον οποίο θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος. Επιτυχία για τον καθένα είναι η εκπλήρωση των δικών του ονείρων.

Είμαι βέβαιη ότι ανάμεσα σε εκείνους που δεν πέρασαν στις εξετάσεις, υπάρχουν πολλοί και πολλές που στο μέλλον θα κάνουν περήφανους πρώτα τους γονείς τους και μετά όλους εμάς και τον τόπο μας.