Μαρία Σιώτου& Νατάσσα Χαμηλοθώρη: Ερώτηση στο Δήμαρχο για την προμήθεια Η/Υ στους μαθητές

Οι κυρίες  Μαρία Σιώτου&  Νατάσσα Χαμηλοθώρη, δημοτικές σύμβουλοι του Δήμου Παπάγου – Χολαργού απευθύνουν ερώτηση προς τον Δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο, σχετικά με την προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως από τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης.
Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Όπως όλοι γνωρίζουμε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μεταξύ άλλων, ρυθμίζεται και το θέμα προμήθειας ψηφιακού εξοπλισμού για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως από τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υιοθέτησης προληπτικών μέτρων κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με διάταξη της ΠΝΠ:

«H προμήθεια γίνεται μετά από αιτιολογημένο αίτημα του διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας, από το οποίο προκύπτει το απολύτως αναγκαίο πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) ή/και συνδέσεων διαδικτύου, οι οποίες απαιτούνται για τη στήριξη μαθητών που έχουν ανάγκη».

«Οι Σχολικές Επιτροπές των δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους».

«Σε περίπτωση που οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν, οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να επιχορηγούν εκτάκτως τις Σχολικές Επιτροπές με το απαιτούμενο υπόλοιπο».

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε:

– Ποιο είναι το πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) ή/και συνδέσεων διαδικτύου, που κατέθεσαν με αιτήματα τους οι διευθυντές των σχολείων Παπάγου-Χολαργού (αναλυτικά ανά σχολική μονάδα).

– Ποια είναι τα ποσά που μέχρι και τις 10/5/20 (ημ/νία ισχύος αναστολής λειτουργίας σχολείων μέχρι στιγμής) προϋπολογίζετε ότι θα αποτελούν τις “αδιάθετες πιστώσεις από την αναστολή λειτουργίας των σχολείων;

– Θα χρειαστεί να επιχορηγηθούν οι δύο Σχολικές Επιτροπές με επιπλέον ποσά για το σκοπό αυτό από το Δήμο; Ποιο προϋπολογίζετε ότι θα είναι το ύψος της έκτακτης επιχορήγησης;

– Πότε προγραμματίζετε να ολοκληρωθεί η προμήθεια και παράδοση των φορητών συσκευών (ή/και συνδέσεων διαδικτύου), ώστε οι μαθητές, που έχουν ανάγκη, να μπορέσουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα να συμμετέχουν στα διαδικτυακά μαθήματα;