Μελιτζάνες Παπουτσάκια
Μια νόστιμη συνταγή με λαχταριστές μελιτζάνες παπουτσάκια χωρίς πολύ λάδι αλλά με περίσσια νοστιμιά μας προτείνει για σημερα η κ. Αντα.
Υλικά για 4 άτομα
3 μελιτζάνες φλάσκες
400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό κρεμμύδι ξερο,
1 μικρό καρότο τριμμένο
2 κούπες μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
λίγο μοσχοκάρυδο ,
λίγο τριμμένο τυρί
αλάτι , πιπέρι και 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τον κιμά ρίχνουμε το κρεμμύδι κ το τριμμένο καρότο. Σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί κόκκινο. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε 1 κουταλιά μεγάλη πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και σκεπάζουμε για 1/2 ώρα. Όσο γίνεται ο κιμάς πλένουμε και κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες χαράζουμε την ψίχα τους και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1/2 ώρα ( τις βάζουμε με την ψίχα προς τα κάτω ) Βγάζουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε πυρέξ. Με ένα κουτάλι παραμερίζουμε την σάρκα ( δεν τις αδειάζουμε ) προσθέτουμε τον κιμά βάζουμε από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 1/2 ώρα
Καλή επιτυχία !