Με παιδεία, αθλητισμό και περιβάλλον ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στο Αντώνης Τρίτσης.

Έργα ουσίας με ιδιαίτερο βάρος στην παιδεία, τον αθλητισμό και το περιβάλλον περιλαμβάνει ο φάκελος που θα καταθέσει η Δημοτική αρχή της πόλης μας στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αναλυτικά τα έργα είναι:

  1. «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ»

Οι κυριότερες εργασίες είναι συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών συγκροτημάτων τόσο  των ωφέλιμων χώρων όσο και των αύλειων.

Λόγω προσανατολισμού ή και των γεωμετρικών  χαρακτηριστικών των κτιρίων θα τοποθετηθούν σκίαστρα, στέγαστρα και κινητά φράγματα  όμβριων υδάτων.

Θα δημιουργηθούν νέες είσοδοι που θα εξασφαλίζουν την απομόνωση των  νηπίων και των παιδιών. Επιπλέον θα γίνουν νέες διαμορφώσεις των αύλειων χώρων και θα δημιουργηθούν νέα τμήματα όπου είναι δυνατόν.

2.«Παρεμβάσεις βελτίωσης και ανασυγκρότησης  αστικού περιβάλλοντος Δήμου Παπάγου-Χολαργού»

α.«Κατασκευή Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Κέντρο Χολαργού». Αφορά στην κατασκευή  συγκροτήματος κολυμβητηρίου. Το εν λόγω κολυμβητήριο πρόκειται να  κατασκευασθεί στην περιοχή Λόφου Τσακού, περιοχή στην οποία ήδη βρίσκεται το  Αθλητικό Κέντρο Χολαργού “Αντώνιος Πολύδωρας” με Κλειστό Γυμναστήριο και  Γήπεδο Ποδοσφαίρου. Επιπροσθέτως, υπάρχει πρόβλεψη χωροθέτησης αίθριων  αθλητικών εγκαταστάσεων για την κάλυψη των αναγκών άθλησης των κατοίκων της  πόλεως και θέσεις στάθμευσης.

Β.  «Βιοκλιματική Ανάπλαση παράδρομου Λ. Μεσογείων». Αφορά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμού  του οδικού τμήματος του παράδρομου της λεωφόρου Μεσογείων από την οδό  Κύπρου μέχρι την οδό Αριστοτέλους συνολικού μήκους 2km περίπου. Το εν λόγω  έργο αποτελεί σημαντική οδική υποδομή και αναπόσπαστο τμήμα της λεωφόρου  καθώς εξυπηρετεί τη σύνδεση των παρόδιων χρήσεων με τη Μεσογείων,  παρέχοντας τη δυνατότητα στάσης και στάθμευσης οχημάτων καθώς και την  πρόσβαση στους ιδιωτικούς και δημόσιας χρήσης χώρους στάθμευσης, χωρίς την επιβάρυνση της κυκλοφορίας επί της λεωφόρου και της αποκλειστικής λωρίδας λεωφορείων.