Μοσχαράκι γιουβέτσι !

Μοσχαράκι γιουβέτσι
Μοσχαράκι γιουβέτσι
Η Έλλη μας δίνει σήμερα τα μυστικά για ένα νόστιμο γιουβέτσι!

Τα υλικά για 4 άτομα

1.300 γρμ μοσχαράκι [ελιά]

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες

1 πακέτο μέτριο κριθαράκι

Ελαιόλαδο

Κέτσαπ

γκιουβέτσι-kosmonea-002

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μοσχαράκι ,κόβουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία το κρέας που τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του σκόρδου .Έτσι το μοσχαράκι θα έχει πολύ ωραία γεύση.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας ,το βάζουμε σε ταψί ή το ειδικό σκεύος για γιουβέτσι ,το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας.Ο φούρνος θα πρέπει βέβαια να είναι καλά προθερμασμένος .

Το αφήνουμε να ψηθεί στους 250 βαθμούς .Το παρακολουθούμε και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Όταν το κρέας ετοιμαστεί  ρίχνουμε το κριθαράκι ,προσθέτουμε αλάτι και λίγη κέτσαπ και σερβίρετε ζεστό.

Το γιουβέτσι τρώγεται ζεστό γιατί αλλιώς γίνεται λάσπη.

Μπορείτε πάντως να ετοιμάσετε το κρέας από την προηγουμένη και να προσθέσετε μισή ώρα πριν το τραπέζι σας το κριθαράκι.

Καλή σας όρεξη !

Έλλη Σπ.