Μουσακάς ο κυριακάτικος!
Όταν η αγαπητή Χλόη μας έστειλε τη συνταγή αυτή του μουσακά, ήταν μεσημέρι ώρα φαγητού και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πολύ ζηλέψαμε…
Πήραμε λοιπόν κι εμείς μολύβι και χαρτί και σημειώσαμε τα μυστικά γι’αυτό το υπέροχο πιάτο. Ευχαριστούμε Χλόη και την επόμενη φορά περιμένουμε πρόσκληση στο κυριακάτικο τραπέζι σου!
Υλικά
4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
700 γρμ κιμά μοσχαρίσιο
4 μεγάλες πατάτες
Κρεμμύδι μεγάλο και 4 σελίδες σκόρδο όλα ψιλοκομμένα
Μαϊντανό
Τρεις φρέσκες ντομάτες ή 3 κουταλιές ντοματοπολτό
Ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ
3 κουταλιές σούπας φυτίνη
3 με 4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ολόκληρα αυγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
Αλάτι και τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν ( για μισή ώρα τουλάχιστον). Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και τις τηγανίζομε ελαφρά. Στρώνουμε στο ορθογώνιο ταψί μας τις πατάτες που τις αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια αφού έχουμε στραγγίξει τις μελιτζάνες τις τηγανίζουμε τις στρώνουμε πάνω στις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε και μετά στρώνουμε τον κιμά που έχουμε ετοιμάσει (όπως στα μακαρόνια με κρεμμυδάκι, σκόρδο και ντομάτα. Προσοχή όμως να μην έχει υγρά και όπου έχουμε προσθέσει μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό). Βάζουμε πάνω από τον κιμά την τελευταία στρώση μελιτζάνες και τελειώνουμε με ένα λεπτό στρώμα μπεσαμελ.
Η μπεσαμέλ γίνεται αφού λιώσουμε το βούτυρο το ανακατέψτε με το αλεύρι, τα αυγά , το γάλα και νερό.
Πριν το φουρνίσουμε προσθέτουμε λίγα κομματάκια φυτίνη και τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για μια περίπου ώρα στους 200 βαθμούς.
Καλοφάγωτα!