Οι δράσεις του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 1ου γυμνάσιου Χολαργού!

1ο γυμνάσιο Χολαργού
1ο γυμνάσιο Χολαργού
Με την ευκαιρία της  Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε ο σύλλογος Σύλλογος  γονέων & κηδεμόνων 1ου γυμνάσιου Χολαργού ενημερώνει για τις σημαντικότερες δράσεις του  κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
 • Οργάνωση&Διεξαγωγή τραπεζιού εντός του σχολικού χώρου για τη φιλοξενία των καθηγητών και μαθητών του ERASMUS από την Πολωνία και Κροατία.
 • Οργάνωση ομιλίας με τον κ. Ραφτόπουλο υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Θέμα Συνάντησης: “Αναζητώντας προϋποθέσεις για μια υγιή σχολική ζωή”.
 • Ύστερα από συνεχείς πιέσεις του Συλλόγου μας και όχι μόνο, αλλά και σε συνεργασία με το Δήμο καταφέραμε φέτος να φτιαχτεί το φθαρμένο γήπεδο μπάσκετ που ήταν επικίνδυνο για τραυματισμούς. Καθώς επίσης και το να βαφτεί το σχολείο μας μετά από πολλά χρόνια εσωτερικά και εξωτερικά.
 • Πρόληψη κατά των καταλήψεων με περιφρουρήσεις γονέων στο σχολείο (άκρως βραδινές και πολύ πρωινές ώρες)
 • Προσπάθεια αναβάθμισης του τεχνολογικού μας εξοπλισμού, με το να έρθουμε σε επαφή με την εταιρία LG, από την οποία ζητήσαμε και μας έκανε δωρεά στο σχολείο 5 laptop, 5 οθόνες και 1 βιντεοπροβολέα τα οποία άμεσα παραδόθηκαν στους καθηγητές που είχαν δυσκολία στην παρουσίαση του μαθήματός τους εξαιτίας της έλλειψη τους.
 • Διοργάνωση περιπάτου στον Υμηττό με μαθητές, γονείς και καθηγητές, γνωρίζοντας έτσι το βουνό μας και τη γειτονιά μας αλλά και εμάς μεταξύ μας.
 • Διοργάνωση εσωτερικού πρωταθλήματος μπάσκετ 3Χ3, εγκαινιάζοντας έτσι το νέο μας γήπεδο.
 • Συνεχείς ενέργειες, για να φτιαχτούν τα επίσης φθαρμένα 2 γήπεδα βόλλεϋ και η μονή μπασκέτα  πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019.
 • Αγορά φαρμάκων για το φαρμακείο του σχολείου.
 • Δωρεά στο Δήμο γραφική ύλη για το κοινωνικό παντοπωλείο.
 • Xρηματική δωρεά σε παιδί με σοβαρότατο ιατρικό πρόβλημα που χρειαζόταν άμεση οικονομική ενίσχυση.
 • Εκπαιδευτικές δράσεις του συλλόγου για φέτος ήταν τα Κινέζικα, PHOTOSHOP, PILATES για τις μαμάδες και GRAFFITI.
 • Οργάνωση για τη διενέργεια του 7ου Σαββατοκύριακου στο Σχολείο, κάνοντας την αποφοίτηση στα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου.
 • Σειρά ενεργειών με τελευταία την επώνυμη καταγγελία στην Πολεοδομία για ελλιπή περίφραξη του χώρου (σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Χολαργού-Παπάγου) του αφύλακτου κτιρίου επί της οδού Περικλέους, όπου πάνε παιδιά του σχολείου μας και των άλλων σχολείων και ανεβαίνουν πάνω, εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο τον εαυτό τους.

Σχετικά με ERASMUS και μετά από παράπονα από γονείς, ο Σύλλογος ήρθε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους καθηγητές σχετικά με διευκρινήσεις για τον τρόπο επιλογής των παιδιών και ζήτησε την ανάρτηση στο site του σχολείου τον τρόπο που επιλέγεται ένας μαθητής για τη συμμετοχή στα ταξίδια από την αρχή, ώστε να υπάρχει σχετική διαφάνεια!

Σχετικά με τις απουσίες, ο Σύλλογος προσπάθησε να «πείσει» τον Σύλλογο διδασκόντων να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα MYSCHOOL, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση των γονέων για τις απουσίες των παιδιών όπως γίνεται και από τα υπόλοιπα σχολεία και συνεχίζει να πιέζει. Αυτή τη στιγμή το σύστημα με τις απουσίες ενημερώνεται με ελλιπή και κάποιες φορές λάθος στοιχεία τα οποία αποστέλλονται στους γονείς/κηδεμόνες μέσω SMS (υπάρχει λεπτομερής έκθεση της κατάστασης με αναρτημένο κείμενο στην ιστοσελίδα του συλλόγου).

O Σύλλογος μας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Γυμνασιάρχη κ. Πάντο και το Σύλλογο των καθηγητών με σκοπό τη διασφάλιση και προστασία των μαθητών από φαινόμενο bullying, ανάρμοστης συμπεριφοράς από και προς τους μαθητές.

Βρισκόμαστε ακόμα σε επαφή με την Ένωση Γονέων σχετικά με τα θέματα της πώλησης αλκοόλ και τσιγάρων σε ανήλικα παιδιά από μαγαζιά του Δήμου μας.

Διάθεση ειδικά τυπωμένων T-shirt στα παιδιά της Γ’τάξης ως αποχαιρετιστήριο δώρο για την αποφοίτησή τους το οποίο ζήτησαν και έλαβαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ώστε να τα συνοδεύει στην 4ημερη εκδρομή τους στα Ιωάννινα.

Συνεχείς επαφές και επικοινωνίες με τη διεύθυνση του σχολείου σχετικά με παράπονα που υπήρξαν για την ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητών προς τα παιδιά ώστε να σταματήσει άμεσα και αποτελεσματικά.