Ο Χρήστος Δημόπουλος,το Ουράνιο Τόξο και ο Ναπολέων!

Χρήστος Δημόπουλος
Χρήστος Δημόπουλος
Ήμαστε εκεί την περασμένη Κυριακή  το απόγευμα να δούμε από κοντά πώς ο Χρήστος Δημόπουλος μαγεύει μικρούς και μεγάλους μέσα από τα βιβλία,τα παραμύθια ,τις κατασκευές και το αμίμητο στυλ του !

Και νάτος ο Χρήστος όρθιος,χαμογελαστός μπροστά από το μικρόφωνο στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχείου να παρουσιάζει τις ταξιδιάρικες ιστορίες του για τη γοργόνα Ελισσώ  , το Ναπολέοντα το δρακάκι .

Όμως σώνει πια πολλά είπαμε ας δώσουμε το λόγο στον Χρήστο Δημόπουλο …

ο λόγος στον Χρήστο Δημόπουλο
ο λόγος στον Χρήστο Δημόπουλο

Καλησπέρα παιδιά,

Καλή χρονιά!

Πριν ξεκινήσουμε θέλω όσοι με βλέπατε στο ουράνιο τόξο να σηκώσετε το χέρι.[πολλά χεράκια σηκώθηκαν]

Για εκείνους που δεν με βλέπανε και δεν με ξέρουν  είμαι ο Χρήστος και για 10 χρόνια παρουσίαζα στην ΕΡΤ μια εκπομπή που την λέγανε Ουράνιο Τόξο.

Οι μικροί ακροατές
Οι μικροί ακροατές

Όσοι από εσάς με βλέπανε θα θυμάστε ότι καλούσαμε παιδιά μιλούσαμε κάναμε κατασκευές διαβάζαμε παραμύθια περνούσαμε πολύ ωραία όμως εδώ και τριάμισι χρόνια θα ξέρετε ότι όταν η ΕΡΤ έκλεισε μείναμε όλοι χωρίς δουλειά.

 Έτσι έμεινα και εγώ χωρίς δουλειά και κάτι έπρεπε να κάνω, για να περνάω την ώρα μου  να βγάζω και κανένα χαρτζηλίκι… πώς θα ζήσω… κι εγώ Χολαργιώτης είμαι εδώ πιο πέρα μένω δεν έχουμε εδώ μποστάνια για να φυτεύω καμιά  πατατούλα ή κανένα μαρουλάκι δεν ξέρω και να ψαρεύω….

Θα μου πείτε κακό της κεφαλής σου….

Άρχισα λοιπόν αυτά τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν να κάνω αυτό που ήξερα καλλίτερα από όλα,δηλαδή να γράφω. Έτσι τα τελευταία τριάμισι χρόνια κατάφερα και έγραψα όχι ένα και δύο αλλά δεκατρία βιβλία για παιδιά ,βιβλία για εσάς  μικρά μεσαία και μεγάλα παιδιά.

Καλύπτω όλες τις ηλικίες το πρώτο βιβλίο που έγραψα μόλις τελείωσε το ουράνιο τόξο ήταν εμπνευσμένο από το ουράνιο τόξο γιατί όπως σας είπα εμένα μου αρέσουνε πάρα πολύ οι κατασκευές. Σκέφτηκα λοιπόν στο πρώτο βιβλίο να μαζέψω 40 από τις πιο αγαπημένες μου κατασκευές…

Και μετά συνέχισε την ιστορία για το Ναπολέοντα .

βιβλιοπωλείο του Χολαργού MONOGRAM
βιβλιοπωλείο του Χολαργού MONOGRAM

Όσοι δεν ήσαστε εκεί προχθές  βράδυ …χάσατε.

Μπορείτε όμως να βρείτε τα βιβλία με τις απίθανες ιστορίες του  και τις εύκολες κατασκευές του στο γνωστό βιβλιοπωλείο του Χολαργού MONOGRAM ,το οποίο και ευχαριστούμε που έφερε κοντά μας τον Χρήστο Δημόπουλο αλλά και που αποτελεί ένα φάρο πολιτισμού στην πόλη μας !

ΜONOGRAM

Υμηττού 17, Χολαργός

Τηλ. 2106523515