Πάβλοβα ένα όμορφο και δροσερό γλυκό!

13275696_1570931839865865_16387347_n

Ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό γλυκό μας προτείνει για σήμερα η φίλη μας η κ. Αντα. Τραγανή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί, φρέσκιες φράουλες…. Σκέτη αμαρτία. Δοκιμάστε το!

 

Υλικά

5 ασπράδια

3/4 του φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

 2 κ σ ζάχαρη άχνη

 λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

 Χτυπάμε πολύ καλά τ’ ασπράδια ( να είναι από το ψυγείο  ) όσο χτυπάμε ρίχνουμε λίγο λίγο την κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις δούμε ότι έχει σφίξει καλά τότε ρίχνουμε όλη την άχνη και το λεμόνι ανακατεύουμε απαλά .

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα , απλώνουμε την μαρέγκα σε λαδόκολλά που έχουμε λαδώσει με λάδι ελαφρύ ψήνουμε 11/2 ώρα. Κλείνουμε τον φούρνο κ βάζουμε ένα κουταλάκι στην πόρτα να την κρατάει ελάχιστα ανοιχτή (άμα το βγάλουμε αμέσως θα πανιάσει). Καλό είναι να την κάνουμε από την προηγουμένη.

Χτυπάμε μια κρέμα γάλατος με 2 κ ζάχαρη την απλώνουμε από πάνω. Μπορούμε να βάλουμε ότι φρούτο θέλουμε και κομπόστα αλλά είναι υπέροχη με φράουλες.

 Πριν την σερβίρουμε ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη ή λιώνουμε στο μίξερ λίγες φράουλες με λίγη ζάχαρη για να τη ρίξουμε από πάνω σαν σος .

Καλή επιτυχία