Πέρκα στο φούρνο γι΄αυτό το Σάββατο
Ένα φαγητό ελαφρό,καλοκαιρινό και φυσικά πενρανόστιμο δια χειρός Δήμητρας που πολύ την ευχαριστούμε
Υλικά
-Πέρκα φιλέτο κατεψυγμένο 800-1000 γρμ
-3 φρέσκες ντομάτες
-1 φρέσκο μέτριο κρεμμύδι
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-3-4 σκελίδες σκόρδο
-Μαϊντανό
-Ελαιόλαδο
-Αλεύρι
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε την πέρκα την κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα ,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρά.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα στο λάδι από το τηγάνισμα αφού ψιλοκόψουμε κρεμμύδια,σκόρδα και μαϊντανό και τα σωτάρουμε. Μετά βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και ξεφλουδισμένες ,προσθέτουμε λίγη ζάχαρη .Τοποθετούμε τα κομμάτια της πέρκας σε ταψί , το περιχύνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά περιχύνουμε με λίγο λάδι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα.Ψήνεται γρήγορα και είναι πεντανόστιμο !
Προσοχή
Δεν αλατίζουμε το ψάρι μόνο λίγο αλάτι βάζουμε στη σάλτσα και λίγο βασιλικό αν σας αρέσει .Του πάει πολύ.
Καλή όρεξη και καλό σας καλοκαίρι !
Δήμητρα Μπ.