Παράταση της δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών στου Δήμους

Έως τις 30 Ιουνίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων στους δήμους. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 11 Μαρτίου, και συγκεκριμένα το άρθρο 10 με τίτλο «Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Θυμίζουμε ότι η δήλωση των τετραγωνικών γίνεται πλέον και ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή:

Επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ’ όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και

Επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ’ όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου

Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

Μέσω της εφαρμογής καλείστε να δηλώσετε στον οικείο δήμο τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων, καθώς τυχόν ανακρίβειες επισύρουν τις κυρώσεις που προβλέπονται στην εφαρμοζόμενη για τα έσοδα των δήμων νομοθεσία (αρ. 2, ν. 429/1976, παρ. 11 & 14, αρ. 10, ν. 1080/1980, παρ. 12 & 16, αρ. 24, ν. 2130/1993).

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ : Είσοδος πολιτών για δήλωση διόρθωσης ακινήτων

BHMA 1: Συνδεθείτε στο σύστημα μέσω των στοιχείων taxisnet.

BHMA 2: Δημιουργείστε μια δήλωση για κάθε ακίνητο που επιθυμείτε να υποβάλετε διόρθωση τ.μ. επιλέγοντας αρχικά τον Δήμο που ανήκει.

BHMA 3: Επιλέξτε από τη λίστα το ακίνητο που επιθυμείτε να διορθώσετε και τροποποιήστε τα τ.μ., σύμφωνα με τα πραγματικά.

BHMA 4: Υποβάλετε τη δήλωση.

Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού έχει αλλάξει και πλέον λειτουργεί: Δευτέρα έως και Πέμπτη από 8:00-14:00.