Περικλής Ζήκας: νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Περικλής Ζήκας
Περικλής Ζήκας
Στις 19 Οκτωβρίου 2018 o Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παπάς, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου «Aδειοδότηση και Έλεγχος Κατασκευών Κεραιών στην Ξηρά».
Παραθέτουμε την επιστολή – παρέμβαση του επικεφαλής του «Δικτύου Πολιτών», Περικλή Ζήκα, στη δημόσια διαβούλευση (στο άρθρο 2):

https://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=1005

  • 2 Νοεμβρίου 2018, 12:56 | Περικλής Ζήκας

Κε Υπουργέ,
Το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Ο χρόνος διαβούλευσης (14 ημέρες – από Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 μέχρι 2 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00) για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, είναι όχι μόνο παντελώς ανεπαρκής, αλλά υπηρετεί την σκοπιμότητα περιορισμού της ενημέρωσης και της συμμετοχής των πολιτών στη διαβούλευση.

Για θέματα που αφορούν την προστασία της υγείας των πολιτών από την ακτινοβολία των κεραιών, δεν νοείται να αποφασίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Την αρμοδιότητα θα έπρεπε να έχει ουσιαστικά και όχι διακοσμητικά το Υπουργείο Υγείας.

Διατηρεί το καθεστώς του νόμου Βορίδη και στερεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάθε δικαίωμα να έχει γνώμη και αρμοδιότητα για τον χωροταξικό σχεδιασμό των κεραιών.

Δεν ορίζει χωροταξικά όρια – αποστάσεις από κατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία βρεφικούς σταθμούς κ.λ.π. και δεν ορίζει ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ κεραιών και πυκνότητα αυτών μέσα στην πόλη.

«Αυτοματοποιεί» την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων κεραιών, αντί να αυστηροποιεί το ισχύον καθεστώς και να μειώνει δραστικά τα όρια ακτινοβολίας, ως θα έπρεπε με βάσει τα νεότερα στοιχεία και τις μελέτες. Βλέπετε σχετικό link : https://www.5gspaceappeal.org

Είναι προφανές ότι το νομοσχέδιο «στρώνει το χαλί» για την εφαρμογή της τεχνολογίας 5G, της οποίας η ακτινοβολία σε πλήρη ανάπτυξη παίρνει τιμές από 10 έως 100 φορές επάνω (λόγω των φασματικών κεραιών ΜΙΜΟ) και σε νέες συχνότητες μέχρι 60 GHz, αποδεδειγμένα καταστροφικές για τον άνθρωπο.

Κε Υπουργέ,
Μέχρι τώρα αναθεματίζαμε τον διαβόητο νόμο Βορίδη. Όπως φαίνεται στο εξής θα αναθεματίζουμε τον δικό σας νόμο, καθότι είναι πολύ χειρότερος από τον νόμο Βορίδη.

Περικλής Ζήκας
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού

***********************************************

 

Χολαργός, 06/11/2018

Η Συντονιστική Επιτροπή

του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ

Χολαργού-Παπάγου