Προσφέρετε στη μητέρα ένα υπέροχο έργο τέχνης …

Φέτος, προσφέρετε στη μητέρα ένα υπέροχο έργο τέχνης από τα αγαπημένα της φρέσκα λουλούδια.

Πάρτε ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια, ή διαλέξτε μερικά από τα αγαπημένα της λουλούδια από τον κήπο  και μετατρέψτε το σε ένα όμορφο, χειροποίητο δώρο της Ημέρας της Μητέρας.

Θα χρειαστείτε

Χαρτί Ακουαρέλας

Φρέσκα λουλούδια

Σφυρί

Χαρτοπετσέτα

Κορνίζα

Κόψτε και τακτοποιήστε τα λουλούδια

Χρησιμοποιήστε λουλούδια με φωτεινά και έντονα χρώματα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε  κίτρινα και σκούρα μοβ. Κόψτε κάθε λουλούδι στη βάση, αρκετά κοντά για να αφαιρέσετε ολόκληρο το στέλεχος, διατηρώντας το λουλούδι άθικτο. Όταν έχετε μια ποικιλία από κομμένα άνθη σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, τακτοποιήστε τα επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί ακουαρέλας που το έχετε κόψει στο μέγεθος της κορνίζας που επιλέξατε.

Είναι χρήσιμο να προσπαθήσετε να μεταφέρετε μερικά λουλούδια σε ένα κομμάτι χαρτιού ακουαρέλας για να δείτε πώς μεταφέρεται κάθε λουλούδι. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα για τον καλύτερο τρόπο μεταφοράς του τελικού σχεδιασμού.

Ξεκινήστε τοποθετώντας κάθε λουλούδι στραμμένο προς τα κάτω και μετά καλύψτε  με χαρτοπετσέτα.

Χρησιμοποιήστε το σφυρί για να χτυπήσετε γύρω από την περιφέρεια του λουλουδιού, ασκώντας πίεση στην περιοχή των πετάλων, αλλά αποφεύγοντας το κέντρο (διαφορετικά η γύρη και η υγρασία θα κολλήσουν επίσης στο χαρτί, το οποίο δεν φαίνεται τόσο όμορφο). Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία έως ότου είστε ικανοποιημένοι με την εμφάνιση των λουλουδιών – μην ξεχνάτε, μπορείτε να προσθέσετε τόνους και διαστάσεις χτυπώντας επίσης φυλλώδες πράσινο!

Όταν ολοκληρώσετε , αφαιρέστε προσεκτικά τη χαρτοπετσέτα και τα λουλούδια από το χαρτί ακουαρέλας.

Τοποθετήστε την ακουαρέλα σε δροσερό και στεγνό μέρος. Αφήστε να στεγνώσει εντελώς. Μόλις στεγνώσει, βάλτε το στην κορνίζα και προσφέρετε το στη μητέρα.

Μπόνους πόντους αν της δώσετε ένα αντίστοιχο μπουκέτο για να ταιριάξετε με την τέχνη των λουλουδιών της!