Προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου κάνουν οι 8 Προτάσεις

Οι Μελέτες που πρέπει να κάνει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού για το 2021
Η δημοτική παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2021 τις ακόλουθες προτάσεις, που θεωρεί απαραίτητες για να δημιουργήσουμε μια Ανθεκτική, Βιώσιμη και Φιλική Πόλη για τους δημότες του Παπάγου και Χολαργού:

Μελέτη Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Για να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε επιτέλους τα προβλήματα στάθμευσης, πεζοδρομίων, διαμπερούς κυκλοφορίας και ασφάλειας στους δρόμους.

Μελέτη Διαχείρισης Πρασίνου

Για να αυξήσουμε το πράσινο που μειώνεται συνεχώς εδώ και 30 χρόνια, να διατηρήσουμε πράσινους τους δρόμους τους δήμου μας. Να απελευθερώσουμε τα πεζοδρόμια. Να αυξήσουμε το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Να κάνουμε την ατμόσφαιρα πιο καθαρή. Να μειώσουμε τις ενεργειακές απαιτήσεις στα σπίτια μας, αλλά και τους θορύβους.

Μελέτη για την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου

Πέραν της πρότασης που έχουμε καταθέσει για χρηματοδότηση ενός σχολείου από την σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμος μας πρέπει να διεκδικήσει με μελέτη, επιπλέον χρηματοδότηση για ένα ακόμη δημοτικό σχολείο.

Μελέτη Κοινωνικών Αναγκών

Η οικονομική και η υγειονομική κρίση βρήκαν τον δήμο μας εντελώς απροετοίμαστο και την κοινωνία μας εντελώς ανυπεράσπιστη. Είναι επιτακτική ανάγκη με επιστημονικό τρόπο, ο δήμος να ανιχνεύσει τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας και να σταθεί δίπλα της.

Μελέτη Ανίχνευσης Απειλών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών

Η Κλιματική Κρίση και η συνεχής αύξηση των φυσικών καταστροφών με τεράστιο κόστος ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και υποδομών δείχνουν ότι το «κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» γίνεται πια απόλυτο καθήκον ενός δήμου.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν δέχτηκε να εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμα τις προτάσεις μας, αλλά εντελώς πραξικοπηματικά και παραβιάζοντας από την αρχή μέχρι το τέλος το άρθρο 8 του νόμου 4623/2019 περί ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος, εμπόδισε το Δημοτικό Συμβούλιο να αξιολογήσει ή να ψηφίσει τις προτάσεις μας, προφανώς λόγω των προβλημάτων συνοχής που αντιμετωπίζει η παράταξη του Δημάρχου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

https://8protaseis.com/2020/10/23/οι-μελέτες-που-πρέπει-να-κάνει-ο-δήμος-μ/?fbclid=IwAR0eqdoPk93mXtfDmo3x9a7ecb5sKcoRV_egGqJmPcenzoYAjD2AUJ97R1w

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία βιώσιμη Πόλη»