Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 30 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 30 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου
Προμήθεια προσκλήσεων για τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο:
Ηλεκτρονικά με αποστολή email (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, τίτλος εκδήλωσης και αριθμός προσκλήσεων) στη διεύθυνση festivalpapxol@gmail.com
Από το Γραφείο του Φεστιβάλ (Αναστάσεως 90, Παπάγος), Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00, τηλέφωνα  επικοινωνίας: 2132027185-1861-87, καθώς και από το Εμπορικό Κέντρο Holargos Center (Λεωφόρος Περικλέους 56, Χολαργός).

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ 30 & 31 Αυγούστου

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, αποτελεί για πολλούς το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και ένα από τα κορυφαία κείμενα όλων των εποχών. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις.  Tο ρόλο του Κρέοντα ερμηνεύει ο Βασίλης Μπισμπίκης και της Αντιγόνης η Έλλη Τρίγγου. O Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κορυφαίος του Χορού.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Έλλη Τρίγγου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δανάης Μιχαλάκη, Στρατής Χατζησταματίου, Χρήστος Σαπουντζής, Μαρία Αργυριάδου, Κώστας Κορωναίος, Τάσος Σωτηράκης, Γιάννης Μαστρογιάννης.

ΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:  21:00

ΤΙΜΗ: Γενική είσοδος: 20€ – Φοιτητές/ Άνεργοι/άνω των 65 ετών: 17€

 

«ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΉ  1 & 2  Σεπτεμβρίου

Γεμάτο συμβολισμούς και μια μεταφυσική φόρτιση, ο «Φιλοκτήτης» είναι από τα τελευταία και πιο πολυεπίπεδα έργα του Σοφοκλή. Εξερευνά με τρόπο εντυπωσιακό τα ηθικά όρια στην επιδίωξη του οφέλους, της αριστείας και της δόξας.

Παίζουν: Τάσος Νούσιας , Μαρία Πρωτόπαππα, Γιώργος Αμούτζας.

Χορός: Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος , Παντελής Αρουσαλίδης, Μάρκος Γέττος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Βαγγέλης Μάγειρος, Τάσος Θεοφιλάτος.

ΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:  21:00

ΤΙΜΗ: Γενική είσοδος: 20€ – Φοιτητές/Άνεργοι/ Παιδιά από 5 έως 12 ετών/Πολύτεκνοι/ΑμεΑ: 15€

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ “ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ” ΣΑΒΊΝΑ ΓΙΑΝΝΆΤΟΥ & CHÓRΕS” 3 Σεπτεμβρίου

Οι  CHÓRES ταξιδεύουν στο παρελθόν μέσα από τους μουσικούς τόπους και την ιστορία.

Η γυναικεία χορωδία CHÓRES υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, θα βρεθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για μια μοναδική συναυλία, παρουσιάζοντας τα μουσικά έργα ΑΠΕΝΑΝΤΙ και ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και  συμπράττοντας για μια ακόμη φορά με επιφανείς καλλιτέχνες.

Μετά από δύο sold οut παραστάσεις, η Σαβίνα Γιαννάτου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES, συναντιούνται στη σκηνή του Κηποθέατρου Παπάγου, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. για να ερμηνεύσουν τη μουσική παράσταση με τίτλο ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ που συνδυάζει την παράδοση, τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό σε αξεδιάλυτο σύνολο, με βασικό όχημα την ανθρώπινη φωνή.

Τα ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ αποτελούν ένα ανθολόγιο έργων από τραγούδια που έγιναν υλικό έρευνας και “αναποδογύρισαν” στα χέρια μιας νεότερης γενιάς συνθετών, ειδικά για αυτή τη μουσική παράσταση, των Γρηγόρη Ελευθερίου, Γιάννη Μαραμαθά, Φίλιππου Σακαγιάν και Γκάρυ Σάλομον.

Στη συνέχεια, οι CHÓRES θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση ΑΠΕΝΑΝΤΙ, σε μουσική και στίχους του Αντώνη Απέργη, η οποία εκκινεί από το χωροχρονικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι χορωδοί, ως επιβάτιδες μιας βάρκας που πλέει στο Ανατολικό Αιγαίο με προορισμό τις ελληνικές ακτές, θα αφηγηθούν, η καθεμία στη δική της μουσική γλώσσα, τις μνήμες από το παρελθόν και τις πατρίδες τους. Πλούσιες και φτωχές, μικρές και μεγάλες, κόρες και μητέρες, άλλες από την Πόλη κι από τη Σμύρνη, άλλες από την Καππαδοκία, τον Πόντο και τα παράλια, μία-μία διηγούνται τη ζωή που αφήνουν πίσω.

Οι μουσικές τους μαρτυρίες προσφέρουν έμπνευση, θέτουν σε ενέργεια δημιουργικούς διαλόγους, ενδυναμώνουν το σθένος και προσφέρουν παρηγοριά σε όλους όσους ταξίδεψαν και ταξιδεύουν για να βρουν μια νέα πατρίδα.

Τα τραγούδια που έχουν επιλεγεί αναφέρονται με σεβασμό στις μνήμες και τις συνήθειες των Μικρασιατών προσφύγων.

“ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ”

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Κορνήλιος Σελαμσής.

Σολίστ: Σαβίνα Γιαννάτου

Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση: Σιμέλα Εμμανουηλίδου

CΗÓRES:

Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Μαρία Δελαπόρτα, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Ζούτσου, Ναταλία Κατσιμάνη, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Σίσσυ Ορφανίδη, Ινώ Πικιώνη, Ναταλία Ρουτσολιά, Μαρίνα Σκούρα, Δανάη Στεργίου.

Νάνσυ Κλαμπάτσα αρχαία λύρα, Μαρία Δελαπόρτα κανονάκι, Ειρήνη Ζούτσου σαντούρι

“ΑΠΕΝΑΝΤΙ”

Τη σύνθεση και επεξεργασία των τραγουδιών, καθώς και τη μουσική επιμέλεια εν γένει, υπογράφει ο συνθέτης Αντώνης Απέργης.

Σκηνοθεσία /  Έρευνα – Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος

Σύνθεση – Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Απέργης

Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

Μουσικοί επί σκηνής: Αντώνης Απέργης (κιθάρα), Γιάννης Πουπούλης (κιθάρα, κρουστά)

 

CΗÓRES:

Ανθή Ευσταθίου, Δήμητρα Γιακουμάκη, Μαρία Δελαπόρτα, Ειρήνη Ζούτσου, Γεωργία Θεολογίδου, Τόνια Λάππα, Αιμιλία Παπαπέτρου, Δανάη Στεργίου, Ελένη Τασοπούλου, Ελένη Χρυσικού

Καλλιτεχνική διεύθυνση CΗÓRES: Μαρίνα Σάττι

Χορογραφία – Κινησιολογία: Σταύρος Ικμπάλ

Σχεδιασμός ήχου – Ηχοληψία: Γιάννης Βούλγαρης

Φώτα: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

ΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:  21:00

ΤΙΜΗ: Γενική είσοδος: 15€ – Κάρτα δημότη/ ΑμεΑ/άνεργοι/ άνω των 65: 12 € – Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ» 4 Σεπτεμβρίου

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου.

Μουσικοί: Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική – ηλεκτρική κιθάρα),Θωμάς Θάνος (ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς, πιάνο)

Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο), Ελένη Μπαΐλη (νέυ, ακορντεόν), Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί).

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου, Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη, Μουσική: Γιώργος Αντωνόπουλος (Αλγίμωτρα), Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ, Κοστούμια: Πάνος Θωμάς, Δημιουργία projection mapping: DegPhilip

ΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:  21:00

ΤΙΜΗ: Γενική είσοδος: 12€ Προπώληση/Κάρτα Δημότη: 10€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση)