Σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών από τον Δήμο

Σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών
Σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου
Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού στο πλαίσιο ενίσχυσης του Εθελοντισμού, δίνει την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να προσφέρουν έμπρακτα σε ζητήματα που αφορούν σε μια ευρεία κατηγορία θεματικών όπως είναι η Κοινωνική Φροντίδα, η Παιδεία, ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός, η Υγεία, το  Περιβάλλον, η Καθαριότητα κ.ά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Εκπαίδευση της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου μας.

Τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου και ώρες 18:30-20:30, στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS, σεμινάριο εκπαίδευσης των Εθελοντών, με θέμα: «Η Αποτελεσματική Συνεργασία του Εθελοντή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Εισηγητές του εν λόγω σεμιναρίου θα είναι ο κ. Γιώργος Γαμπιεράκης, Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας και Πρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS καθώς και η κα. Αντιγόνη Ωραιοπούλου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Εθελοντισμού και Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναπτυχθούν:

Το πνεύμα του Εθελοντισμού και η σημασία που έχει στη σημερινή εποχή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η σημασία της ένταξης σε μια οργανωμένη ομάδα Εθελοντών.

Οι Εθελοντές στα πλαίσια της οργανωμένης τους εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό workshop.

Ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Οι εθελοντές μας είναι η καρδιά της ανιδιοτελούς προσφοράς. Αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για όλους μας και κοινωνικό πρότυπο. Από καρδιάς τους ευχαριστώ και εύχομαι όσοι μπορούν να τους μιμηθούν. Δεσμεύομαι πως ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα είναι ενεργός συμμέτοχος σε ότι σχετίζεται με τον εθελοντισμό σε μόνιμη βάση. Τέλος, να συγχαρώ την Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS για το πολύτιμο έργο που επιτελεί.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας, Δήμητρα – Μιμή Ρουφογάλη δήλωσε: «Νιώθουμε περήφανοι που συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην ενίσχυση του εθελοντισμού. Στα πλαίσια αυτά εφαρμόζουμε εκπαιδευτικά προγράμματα προς ενίσχυση των δεξιοτήτων των εθελοντών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Ο εθελοντισμός είναι το επιστέγασμα σε πρακτικό επίπεδο, της διάθεσης προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Η Ακαδημία Εθελοντισμού HELP HELLAS είναι ένας φωτεινός φάρος προαγωγής των αξιών του εθελοντισμού.