Τέλος η μεταμεσονύχτια ηχορύπανση από μοτοσυκλέτες στου Παπάγου μετά από παρέμβαση του Κώστα Τίγκα!

Οι κ. Μπακαλώνης,  Διοικητής Τμήμ. Τροχαίας Αγ. Παρασκευής   και Κώστας Τίγκας,Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Παπάγου – Χολαργού»
Οι κ. Μπακαλώνης, Διοικητής Τμήμ. Τροχαίας Αγ. Παρασκευής και Κώστας Τίγκας,Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Παπάγου – Χολαργού»
Τέλος η  μεταμεσονύχτια ηχορύπανση από μοτοσυκλέτες στου Παπάγου μετά από παρέμβαση του Κώστα Τίγκα σύμφωνα με δελτίο τύπου που λάβαμε από την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου Χολαργού.

Στη συνέχεια της παρακάτω επιστολής που ο Κώστας Τίγκας απέστειλε στο Διοικητή Τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής Αστυνόμο Α΄ κ. Μπακαλώνη Αργύρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτησαν εκτενώς το θέμα της ηχορύπανσης από μοτοσυκλέτες που απασχολεί τους κατοίκους του Παπάγου.

Κατά τη συζήτηση ο Διοικητής του Τμήματος εξέθεσε ορισμένες επιχειρησιακές σκέψεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος όπως περιπολίες, μπλόκα και άλλες συγκεκριμένες ενέργειες. Επίσης συζητήθηκε και σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προτεινόμενων δράσεων, αρχίζοντας από την προσεχή εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου Χολαργού κ. Κώστας Τίγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχεδιασμό των ενεργειών του Τμήματος, ευχαρίστησε το Διοικητή και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι δρομολογήθηκε η επίλυση ενός ιδιαίτερα δύσκολου ζητήματος της περιοχής.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Διοικητή για την άψογη συνεργασία.

Η επιστολή του κ. Τίγκα προς τον Διοικητή Τροχαίας της Αγίας Παρασκευής:

 

«ΠΡΟΣ: κ. Μπακαλώνη Αργ.
Αστυνόμο  Α

Διοικητή Τμήμ. Τροχαίας

Αγ. Παρασκευής

Κανάρη 6 – 15354

Γλυκά Νερά                      

Κώστας Τίγκας

Αντιστράτηγος ε.α

Επικεφαλής

Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης

Παπάγου – Χολαργού

(Μείζων Αντιπολίτευση)

Ρέππα 9 – 15669 – Παπάγου

Παπάγου, 25 Αυγούστου 2018

 

ΚΟΙΝ.: κ. Αδραχτά Αλεξία

 

 

ΘΕΜΑ: Συνεχής μεταμεσονύκτια ηχορύπανση στον Παπάγο

ΣΧΕΤ.: Το από 14:50/20 Αυγούστου 2018 email 160 κατοίκων

 

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εδώ και τρεις περίπου μήνες κάθε βράδυ (μετά τη 01:00 π.μ.) διέρχονται μηχανές στην οδό Αναστάσεως από το ύψος της οδού Εθνικής Αμύνης προς την έξοδο της Αττικής οδού, με πολύ υψηλή ταχύτητα, κυρίως λόγω αυτοσχέδιων αγώνων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη ηχορύπανση.

Οι μηχανές, οι οποίες πολλές φορές είναι δεκάδες, παραμένουν στην συγκεκριμένη περιοχή καθ᾽ όλη τη διάρκεια της νύχτας, και  ανεβοκατεβαίνουν τον ίδιο δρόμο ασταμάτητα, προκαλώντας αφόρητη ενόχληση σε όλους τους περίοικους.

Τα γεγονότα αυτά έχουν τις ακόλουθες οδυνηρές συνέπειες:

  • Παραβιάζεται το αναφαίρετο δικαίωμα της κοινής ησυχίας κατά τις εκ του νόμου οριζόμενες ώρες για κάθε δημότη.
  • Υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του Δήμου μας.
  • Δημιουργείται κίνδυνος από την υπερβολική ταχύτητα με την οποία κινούνται οι μηχανές, για τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών και είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί δυστύχημα.

 

Η Αστυνομία έχει ειδοποιηθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί μόνιμα και θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις της ΕΑ επιλύουν προσωρινά το πρόβλημα, καθώς αμέσως μετά  την ημέρα της παρέμβασης της, οι μηχανές εμφανίζονται ξανά συνεχίζοντας με τρόπο προκλητικό και κοινωνικά απαράδεκτο την τεράστια ηχορύπανση.

 

Η προσωπική μου παρέμβαση και η θερμή παράκλησή μου προς εσάς γίνεται γιατί αφενός ως πολίτης που ζει σε αυτό το Δήμο θεωρώ ανεπίτρεπτο να παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και αφετέρου με το θεσμικό μου ρόλο ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου Χολαργού.

 

Για να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωσή σας για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για να σας περιγράψω αναλυτικά τις διαστάσεις αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος που απασχολεί τους κατοίκους του Παπάγου, θα ήθελα να σας επισκεφτώ το συντομότερο στο γραφείο σας.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για ότι κάνετε και είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε αυτό που το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας επιβάλει.

 

Με εκτίμηση,

Κώστας Τίγκας

Αντιστράτηγος ε.α.

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

                                                       Παπάγου – Χολαργού»