Το Λύκειο των Ελληνίδων διατηρεί ζωντανή την παράδοση

Λύκειο των Ελληνίδων
Με τη συνδρομή και την ενεργή συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Περιφερειακού Τμήματος Χορού Παπάγου – Χολαργού, οι παραδόσεις και τα   έθιμα μας, δεν επιβιώνουν απλώς  αλλά  ανθίζουν.

To Σάββατο του Λαζάρου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου “Αλέκος Φασιανός”, τα παιδιά μας ανέλαβαν με χαρά και δημιουργικότητα τον ρόλο τους στη διατήρηση αυτής της παράδοσης.

Με μεράκι και αφοσίωση, ζύμωσαν και έδωσαν σχήμα στα “Λαζαράκια” και τα Λαμπροκούλουρα, αναβιώνοντας έτσι με χαρά τις παλιές παραδόσεις.

Επίσης, με τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών, βάψανε με φυσικά χρώματα τα αυγά και εκφράζοντας την πίστη και την ελπίδα, είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό χρώμα στην προετοιμασία για το Πάσχα.

Καθώς πλησιάζουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, ας συνεχίσουμε να τιμάμε και να διατηρούμε ζωντανές τις παραδόσεις μας, δίνοντας έτσι βάθος και νόημα στις γιορτές μας.

Με τη συμμετοχή και την αγάπη μας, η παράδοση συνεχίζεται, γεννώντας νέες στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες στις καρδιές μας και στην ιστορία της πόλης μας.