Τραγωδία στα Τέμπη: Μαθητές και γονείς της πόλης στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα

Τραγωδία στα Τέμπη
Μαθητές και γονείς  της πόλης μας  έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Φιλοξενούμε το ψήφισμα της  Ένωσης γονέων, την δήλωση του  συλλόγου γονέων του  λυκείου Παπάγου, τις δράσεις των συλλόγων του 1ου λυκείου Χολαργού και του 1ου γυμνάσιου Χολαργού του 2ου Λυκειου και 2ου γυμνασιου Χολαργου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023, συγκλονισμένοι, θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια τόσων ανθρώπων, τα ειλικρινή  μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες του δυστυχήματος και την αμέριστη συμπαράσταση προς τις οικογένειές τους.

Ως γονείς έχουμε χαραγμένο στο μυαλό και στην καρδιά μας ένα τεράστιο  “ΓΙΑΤΙ ; “.

Αδυνατούμε να δεχτούμε πως στην σημερινή σύγχρονη κοινωνία, καταστρέφονται οικογένειες με τέτοιο τρόπο, χάνονται σε μια στιγμη τόσοι νέοι άνθρωποι, παιδιά με όνειρα και ελπίδες για ένα λαμπρό μέλλον, υπάρχουν οικογένειες που περίμεναν να μάθουν ότι τα παιδιά τους έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους και δεν θα ακούσουν ποτέ ξανά το

” ΜΑΜΑ – ΜΠΑΜΠΑ ΕΦΤΑΣΑ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ”,

Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει άμεσα να χυθεί άπλετο φως για την απόδοση ευθυνών όλων των υπευθύνων και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Με βαθιά θλίψη

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Παπάγου

               Ο Πρόεδρος                 Η Γραμματέας

      Κασομούλης Γεώργιος       Βογιατζάκη Μαρία

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Τα παιδιά μας νοιάζονται, ανησυχούν, πονάνε μαζί με τους ανθρώπους που τόσο άδικα έχασαν τους αγαπημένους τους, οργίζονται. Βρέθηκαν σήμερα, όπως και τόσοι άλλοι συμμαθητές τους, στην αυλή του σχολείου τους για να εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα και να υπερασπιστούν την αξία της ανθρώπινης ζωής που τόσο απροκάλυπτα καταπατήθηκε. Εμείς δεν έχουμε παρά να τα συγχαρούμε και να ευχηθούμε να είναι πάντα έτσι ευαίσθητα, έχοντας “ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής τους”.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Μουδιασμένοι από ακόμα ένα αδιανόητο ατύχημα στα Τέμπη, θέλουμε να εκφράσουμε την θλίψη μας για τον άδικο χαμό και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας, κυρίως νέων παιδιών που τώρα άνοιγαν τα φτερά τους και επέβαιναν στην αμαξοστοιχία IC62. Η σκέψη μας είναι με όλες τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών και οι ευχές μας για επούλωση των πληγών τους.

Ακτίδα ελπίδας, η ανθρωπιά που κατέκλυσε το κοινωνικό σύνολο, με τις αυθόρμητες κινήσεις αλληλεγγύης αλλά και αποτελεσματικού εθελοντισμού. Σε μια εποχή που η αναίτια βιασύνη και η ασέβεια προς τη ζωή και τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα τείνουν να καταστούν κανόνας, η φράση “πάρε τηλέφωνο όταν φτάσεις” μέσα από αυτή την τραγωδία ανέκτησε το αληθινό της νόημα, της ζωής του παρόντος και του νοιαξίματος για τον άνθρωπό δίπλα μας.

Ο Σύλλογος Γονέων με συγκίνηση και υπερηφάνεια στηρίζει την δράση των μαθητών του Σχολείου σήμερα 03.03.2023, που δείχνοντας ωριμότητα, κριτική σκέψη και ενσυναίσθηση αποφάσισαν να σχηματίσουν με τις σχολικές τσάντες τους τη φράση “ΕΦΤΑΣΕΣ ?”.

Είμαστε όλοι επιβαίνοντες στην IC62.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Με το παρόν ψήφισμα ως Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη λόγω της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28/2.

Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές με τέτοιο τρόπο. Απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του τρομακτικού δυστυχήματος και να μην γίνει καμία προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων. Από τη μεριά μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία και άλλες δράσεις αλληλεγγύης για τους τραυματίες του δυστυχήματος, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Με εκτίμηση,

για τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ένωσης Γονέων Παπάγου – Χολαργού

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ