Υπογράφτηκε η σύμβαση για την Ανάπλαση Οδού Ζακυνθινού

Τη σύμβαση για το έργο “Ανάπλαση Οδού Ζακυνθινού για Άρση Επικινδυνότητας”, υπέγραψε ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.
Για αυτό το πολύ σημαντικό έργο, ο δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, 884.981,54 ευρώ, για έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων, καθώς και στη βελτίωση της γενικότερης προσβασιμότητας.

Ανάπλαση Οδού Ζακυνθινού

Στόχος του έργου είναι η άρση της επικινδυνότητας της οδού Ζακυνθινού – όπου εδώ και πολλά χρόνια σημειώνονται ατυχήματα – και η βελτίωση της λειτουργίας του οδικού δικτύου στην περιοχή.

Νωρίτερα, η διοίκηση του δήμου, έκανε μελέτη ώστε να αποτυπωθεί που ακριβώς είναι το πρόβλημα και πως θα λυθεί.

Η μελέτη εγκρίθηκε από αρμόδιους φορείς (υπουργείο μεταφορών, αποκεντρωμένη διοίκηση και έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση) και στη συνέχεια δημοπρατήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται παρεμβάσεις:

–  Στο οδικό τμήμα Νευροκοπίου και Ζακινθυνού από τη συμβολή της πρώτης με τις οδούς Σωρανού του Εφεσίου και Αργυροκάστρου ως τη συμβολή της δεύτερης με την οδό Πίνδου.

– Στην οδό Ιωνίας από την οδό Κύπρου μέχρι την οδό Σωρανού του Εφεσίου και Αργυροκάστρου

–  Το έργο περιλαμβάνει διαπλάτυνση και ανακατασκευή  πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατοδρόμου, οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης,   νέα διαμόρφωση του οδοστρώματος και ασφαλτόστρωση.

–  Παράλληλα για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου δημιουργούνται δύο κόμβοι, ο ισόπεδος κόμβος Κύπρου – Ιωνίας και ο ισόπεδος Κόμβος Οδών Πίνδου – Αργυροκάστρου.