Ω έλατο του ουρανίσκου μας απόλαυση!
Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας προτείνει για τις γιορτές η κ. Αντα
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
1 βάζο μερέντα
λίγα τριμμένα φουντούκια
ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε σε σχήμα δένδρου. Απλώνουμε την μερέντα ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι και τοποθετούμε το άλλο φύλλο σφολιάτας κόβουμε κάθετα για κλαδιά κ στρίβουμε 2-3 φορές. Με πινέλο αλείφουμε με κρόκο κ πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία !
Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε αλμυρό. Αντικαθιστούμε την μερέντα με πέστο και το φουντούκι με τριμμένο τυρί ! Είναι μια ωραία πρόταση για τις γιορτές