Αδελφοποίηση Δήμου Παπάγου-Χολαργού με τον Δήμο Yeoju της Ν. Κορέας. Επένδυση 13.000 Ευρώ στη Διεθνή Συνεργασία

Η αδελφοποίηση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με τον Δήμο Yeoju της Νότιας Κορέας αποτελεί μια στρατηγική κίνηση που ενισχύει τη διεθνή παρουσία της πόλης και δημιουργεί γέφυρες συνεργασίας σε πολλαπλά επίπεδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προάγει την ανταλλαγή πολιτιστικών, οικονομικών και τεχνολογικών γνώσεων, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επισφραγίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών και την επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου του Yeoju προς τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλο. Η υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Yeoju από τις 28 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου 2025, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων ανοίγει νέους ορίζοντες στους εξής τομείς:

Πολιτιστικές ανταλλαγές: Ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και προβολή της τοπικής κληρονομιάς σε διεθνές επίπεδο.

Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες: Δυνατότητα ανταλλαγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων και ακαδημαϊκών φορέων.

Οικονομική συνεργασία: Ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων των δύο Δήμων.

Τουριστική προβολή: Ανάδειξη του Παπάγου-Χολαργού ως τουριστικού προορισμού μέσα από διεθνείς συνέργειες.

Περιβαλλοντικές και τεχνολογικές καινοτομίες: Συνεργασία σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και έξυπνων πόλεων.

Η δαπάνη περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια για την αποστολή.
  • Διαμονή έως 7 ημέρες, με ανώτατο όριο 242,00€/διανυκτέρευση για τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους, και 176,00€/διανυκτέρευση για τους Δημοτικούς Συμβούλους.
  • Ημερήσια αποζημίωση 100,00€ για τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους και 80,00€ για τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι:

Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος

Μαρία Αθανασάκου Μουντάκη, Αντιδήμαρχος

Αθανάσιος Βαλυράκης, Αντιδήμαρχος

Ειρήνη Βεντουζά, Αντιδήμαρχος

Δήμητρα Ρουφογάλη, Δημοτική Σύμβουλος

Γεώργιος Αυγερινός, Δημοτικός Σύμβουλος

Η αδελφοποίηση αυτή προβάλλεται ως μια στρατηγική κίνηση που μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη στην τοπική κοινωνία. Μέσα από τη συνεργασία με τον Δήμο Yeoju, δημιουργούνται νέες προοπτικές για τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την οικονομία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Η διεθνής δικτύωση μπορεί να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και να ενισχύσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι και σε παλαιότερα έτη ο Δήμος είχε πραγματοποιήσει αδελφοποιήσεις, αλλά πέρα από τα παρόμοια ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν, οι συνεργασίες αυτές δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ ουσιαστικά.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι απλώς ένα ακόμα ταξίδι.