Γεμιστή μπαγκέτα με κοτόπουλο !
Της Ειρήνης Γαβαλά-Χαρδαλιά (*)
Μια υπέροχη πεντανόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Θα χρειαστείτε
1 μπαγκέτα
1 στήθος κοτόπουλο
αλεύρι
αυγά
φρυγανιά τριμμένη
αραβοσιτέλαιο
κίτρινο τυρί ημίσκληρο σε φέτες
60γρμ βούτυρο λιωμένο
μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
Eκτέλεση
Κόβουμε την μπαγκέτα σε κομμάτια των 10 εκ.και αφαιρούμε την ψίχα.
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια το φιλέτο κοτόπουλο τα αλευρώνουμε, τα βάζουμε στο αυγό και μετά στην φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο.
Τυλίγουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με μια φέτα τυρι και τα βάζουμε μέσα στα κομμάτια της μπαγκέτας. Βάζουμε τα κομμάτια πάνω σε ταψί φούρνου καλυμμένο με λαδόκολλα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμετο μαϊντανό,το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με το λυωμένο βούτυρο. Περιχύνουμε με το μίγμα τα κομμάτια της μπαγκέτας και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρεται ζεστό !
(*)Η κ. Ειρήνη Γαβαλά – Χαρδαλιά είναι Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων & Συμπαραγωγών. Σύμβουλος έκδοσης στην ιστοσελίδα www.kosmonea.gr.
(kosmonea.gr)