Γιατί το σπιτικό τσουρέκι δεν είναι μόνο για το Πάσχα!

13152711_1566716566954059_1271694357_n

Τσουρέκια μας προτείνει η κ. Αντα για σήμερα. Εύκολα, νόστιμα και μοσχομυριστά! Γιατί το σπιτικό τσουρέκι δεν είναι μόνο για το Πάσχα!

Εμείς αφού την ευχαριστήσουμε πολύ σας παρουσιάζουμε την συνταγή

Υλικά:

2 φακελάκια μαχλεπι,

5 κόκκους μαστίχα,

450γρ ζάχαρη,

4 αυγά,

250γρ βούτυρο αγελάδος,

250 ml γάλα,

80 γραμμάρια  μαγιά μπύρας φρέσκια, ( είναι 3 κυβάκια  )

1 κιλό και 200 γραμμάρια  αλεύρι (υπάρχει ειδικό που λέει για τσουρέκι )μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο εξαρτάται και από το μέγεθος των αυγών , βασικά να μη κολλάει στα χέρια

 Εκτέλεση:

Βάζουμε στο γουδί λίγη απ την ζάχαρη μαζί με την μαστίχα και το μαχλέπι και  χτυπάμε να γίνουν σκόνη (αν έχουμε δυνατό μίξερ μπορούμε να τα χτυπήσουμε εκεί). Σ’ ένα μπολ βάζουμε το μισό γάλα χλιαρό και διαλύουμε την μαγιά. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και  τα αυγά να κτυπηθούν καλά ρίχνουμε και τη μαστίχα με το μαχλέπι. Κατόπιν ρίχνουμε τα υλικά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και  το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το χέρι γύρω στα 10 λεπτά .

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο φούρνο να φουσκώσει( ανάβουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς) .Όταν φουσκώσει πλάθουμε τα τσουρέκια ( βγαίνουν 5 με 6 τσουρέκια) Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα τα βάζουμε στο φούρνο και  περιμένουμε να φουσκώσουν ξανά .

Τ’ αλείφουμε με κρόκο πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ και  ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ! Καλή επιτυχία!