Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι προτείνει η κ. Αντα για την περίοδο της νηστείας.
 Υλικά :

1 κιλό φλούδες από χοντρόφλουδα πορτοκάλια ( περίπου 10) ,

1 κιλό ζάχαρη ,

21/2 φλ νερό ,

χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα πορτοκάλια . Τα τρίβουμε στην πιο ψιλή πλευρά του τρίφτη Κόβουμε το πανό και κάτω μέρος και χαράζουμε την φλούδα σε 4-6 κομμάτια Τα τυλίγουμε σε ροδέλες με το λευκό κομμάτι προς τα μέσα. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες η τα περνάμε με βελόνα σε χοντρή κλωστή. Ζυγίζουμε τις φλούδες και παίρνουμε ίση ποσότητα ζάχαρης.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ρίχνουμε τις ροδέλες και βράζουμε για 5 λεπτά Σουφρώνουμε, ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες η την κλωστή. Πιέζουμε ελαφρά να στραγγίσουν και αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός και  ρίχνουμε τις πορτοκαλόφλουδες. Βράζουμε 5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρουν βράση και  κατεβάζουμε από την φωτιά

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και την επομένη βράζουμε άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και  αποσύρουμε από την φωτιά .

Καλή επιτυχία!