ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ: Υπέροχη η Χορωδία Εξαιρετική η Παρουσίαση Αποσπασμάτων Θαυμάσιος ο Ομιλητής

Η νεοσυσταθείσα  χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Σκέπης υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου – Πρωτοψάλτη   κ. Σωτήρη Σιώτου
Η νεοσυσταθείσα χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Σκέπης υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου – Πρωτοψάλτη κ. Σωτήρη Σιώτου
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έγινε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μια όμορφη, λιτή και επίκαιρη εκδήλωση με πολύ μεγάλη παρουσία ενοριτών και μελών της Ενώσεως Επιστημόνων Χολαργού – Παπάγου «Ο Τίμιος Σταυρός». Ήταν μια εκδήλωση  που συνδιοργανώθηκε από την  Ένωση Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου «Ο Τίμιος Σταυρός» και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού.
   Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού
Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού

Η νεοσυσταθείσα και εμφανιζόμενη για πρώτη φορά χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Σκέπης υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου – Πρωτοψάλτη   κ. Σωτήρη Σιώτου, άφησε άριστες εντυπώσεις στους παριστάμενους. Απέδωσε υπέροχα τους ύμνους των Χριστουγέννων και η παρουσία της ήταν άψογη. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και να πάρει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις εκλεκτές χορωδίες του Δήμου μας. Θερμά συγχαρητήρια στον εκλεκτό Μαέστρο, θερμά συγχαρητήρια στους υπέροχους χορωδούς.

Ενδιάμεσα των ύμνων ακούσθηκαν αποσπάσματα από τη συλλογή ποιημάτων του Π. Πάσχου και διηγήματος του Παπαδιαμάντη που επέλεξε με πολύ προσοχή η φιλόλογος κ. Ελένη Λάππα – Οικονόμου που ειλικρινά την ευχαριστούμε πολύ. Τα αποσπάσματα απέδωσαν με ιδιαίτερη λογοτεχνική χροιά:

  • Η Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας κ. Όλγα Παρασκευοπούλου που διάβασε απόσπασμα από τη συλλογή του Π. Πάσχου «Εν θλίψει επλάτυνάς με» και ειδικότερα από τη «Βηθλεέμ της ψυχής».
  • Η Φιλόλογος και Συγγραφέας κ. Μαρίνα Λυκούδη που διάβασε απόσπασμα από το διήγημα του Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό στο Κάστρο».
Από Αριστερά: ο Μαέστρος – Πρωτοψάλτης κ. Σωτήρης Σιώτος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων κ. Κώστας Τίγκας
Από Αριστερά: ο Μαέστρος – Πρωτοψάλτης κ. Σωτήρης Σιώτος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων κ. Κώστας Τίγκας

Ευχαριστούμε πολύ και τις δύο αναγνώστριες για τις εξαιρετικές αναγνώσεις τους.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Υψώσεως Τιμίου  παρουσίασε με θαυμάσιο τρόπο το θέμα «Το νόημα των Χριστουγέννων στην εποχή μας» και κατά γενική ομολογία  άφησε άριστες εντυπώσεις. Τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους κκ. Ευαγγελοπούλου Ελένη και Ρίζο Λουκά, όπως και το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατ. Αττικής κ. Μιχαήλ Γεώργιο.

Ακόμη ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Συλλόγου «Αγάπη και Φροντίδα» κ. Κουμπλή Νανά, τις εκπροσωπούσες τη Πανελλήνια Οργάνωση Ελληνική Εστία και την Πρόεδρό τους κ. Οικονόμου Μαίρη κκ. Αυγερινού και Ψοφάκη Ειρήνη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παπαγιωτών και Φίλων κ. Ηλιάδη Στάμο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων και Θρακών κ. Λιάχνη Αμαλία, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπήρων κ. Κούτρα Κων/νο, την Πρόεδρο της ΧΕΝ κ. Κιουρτίδη Τάνυα.

Οι παριστάμενοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από όλα όσα άκουσαν κατά την ανάπτυξη του νοήματος των Χριστουγέννων, από την ποιότητα των κομματιών αλλά και την εξαίρετη ανάγνωση των αποσπασμάτων κατά την εορταστική αυτή εκδήλωση.

Για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και το Νέο Έτος ευχόμαστε υγεία, κάθε καλό και «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».

 

 

Κώστας Πολυχρόνης Τίγκας

                                                                                                        Πρόεδρος