Η Συνταγή μας! Κέικ Λεμονιού από την Άντα
Η αγαπητή μας φίλη Άντα μας έστειλε για το Σαββατοκύριακο την συνταγή της για Κέικ Λεμονιού. Το δοκιμάσαμε και πραγματικά είναι καταπληκτικό. Εύγεστο και δροσερό!
Ευχαριστούμε θερμά την Άντα και σας παρουσιάζουμε την συνταγή.
Υλικά
1φλιτζάνι γιαούρτι,
3 μεγάλα αυγά ,
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ,
ξύσμα από 2 λεμόνια ,
3 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ,
2 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 κάψουλα βανιλίνη ,
1/4 κουταλάκια γλυκού σόδα .
Γλάσο:
χυμός από 2 λεμόνια (1/2 φλιτζ),
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι , τ’αυγά, το λάδι και το ξύσμα με ένα πιρούνι η το σύρμα των αυγών .
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη ζάχαρη , τη βανιλίνη και τη σόδα. Σχηματίζουμε μια λακκούβα στο κέντρο των στέρεων υλικών και ρίχνουμε τα υγρά. Δεν ανακατεύουμε πολύ .Αδειάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα , η φόρμα να είναι 24 εκ. Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύουμε το χυμό με την άχνη .Με ένα ξύλο για σουβλάκι ανοίγουμε τρύπες μέχρι τον πάτο και περιχύνουμε με το γλασο. Περιμένουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με γλυκό περγαμόντο.
Θα γίνει το αγαπημένο σας κέικ!