Κέικ αμυγδάλου με λεμόνι

Κέικ αμυγδάλου με λεμόνι. Υπέροχο κέικ αρωματικό , πολύ εύκολο και εντυπωσιακό.

2 κουταλιές μαλακό  βούτυρο

1/4 φλιτζανιού  καστανή ζάχαρη

2 λεμόνια μεγάλα λεπτόφλουδα

1 1/2 φλιτζάνι ολόκληρα αμύγδαλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1/3 φλιτζανιού  μέλι

4 μεγάλα ασπράδια αυγών

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε ένα ταψί   διαμέτρου 20 εκατοστών   με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και πασπαλίστε με τη μαύρη  ζάχαρη.

Κόψτε  τα λεμόνια σε λεπτές στρογγυλές φέτες και αφαιρέστε  τους σπόρους.

Τακτοποιήστε τις φέτες λεμονιού σε ομόκεντρους κύκλους πάνω από την καστανή ζάχαρη. Αφήστε  στην άκρη.

Αλέστε στο μπλέντερ  τα αμύγδαλα. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και δουλέψτε   για λίγο ακόμα το μπλέντερ μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε  τους κρόκους και το μέλι και ρίξτε  το μίγμα του αμυγδάλου.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και ενώστε τα  απαλά με το   μείγμα αμυγδάλου. Ρίξτε τη ζύμη  επάνω από τα λεμόνια στο  ταψί.

Ψήστε 30 έως 35 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό καφέ χρώμα.

Το γλυκό θα είναι έτοιμο αν ‘όταν βυθίσετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και βγαίνει καθαρό,

Αφήστε στο ταψί για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και κατόπιν αναποδογυρίστε το  προσεκτικά σε πιατέλα.

Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.