Κέικ – ο φούρνος θα το ψήσει , το σπίτι θα μυρίσει!
Ποιος δεν τρελαίνεται για το κέικ της μαμάς, της γιαγιάς, της θείας και τη μοναδική του γεύση ;
Γι΄αυτό σήμερα σας δίνουμε τη δοκιμασμένη συνταγή της φίλης Ηλέκτρας για ένα αφράτο μοσχομυριστό κέικ!
Υλικά
–ένα πακέτο αλεύρι Φαρίν –Απ
-1 βιτάμ και λίγο από ένα δεύτερο πακέτο για τη φόρμα
-4 αυγά
-2 νεροπότηρα ζάχαρη
-1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα
-2 βανίλιες
-ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-2 κουταλιές σκόνη κακάο [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Βγάζουμε το Βιτάμ και τα αυγά απ΄το ψυγείο τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν το ψήσιμο. Μην το λιώσετε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε φούρνο γιατί δεν θα σας γίνει καλό το μίγμα.
Βάζουμε το βιτάμ στον κάδο του μίξερ, μετά τη ζάχαρη, το γάλα κι αυτό ζεστό, τα αυγά τα ανακατεύουμε καλά, μετά τις βανίλιες το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύουμε πολύ καλά στον κάδο του μίξερ το τέλος όλο το αλεύρι.
Στο τέλος θα έχετε ένα παχύρρευστο μίγμα που θα ρίξετε στη βουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα του κέικ. Κρατάτε το ένα τρίτο της ζύμης στον κάδο αν θέλετε να προσθέσετε κακάο. Σε αυτή την περίπτωση ρίχνετε τις 2 κουταλιές κακάο ,ανακατεύετε καλά και ρίχνετε στον κάδο στο άλλο μίγμα ανακατεύοντας καλά με την σπάτουλα ώστε να γίνουν αυτά τα ωραία κύματα σοκολάτας στο κέικ.
Βάζετε τη φόρμα στη μεσαία σχάρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς [στις αντιστάσεις] μία –μιάμισυ ώρα .Μην ανοίξετε το φούρνο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο γιατί θα ξεφουσκώσει.
Αφού ψηθεί το βγάζετε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζετε σε μια ωραία πιατέλα .Το κέικ σας είναι έτοιμο να συνοδεύσει το πρωινό σας, το απογευματινό σας να το απολαύσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας !
Ηλέκτρα Ρ.