Κανελόνια σπιτικά-Ο φούρνος θα τα ψήσει…

Εικόνα4

Η κα Μαρίκα μας έστειλε μια πολύ νόστιμη συνταγή για κανελόνια κι εμείς  αφού την ευχαριστήσουμε ,σας την προτείνουμε για σήμερα τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις !

Υλικά –Για 23-24 κανελόνια

  • Κανελόνια [1 συσκευασία εγώ παίρνω τα Melissa]
  • 800 γρμ χοιρινό κιμά [ γίνεται και με μοσχαρίσιο αλλά είναι πιο νόστιμα με χοιρινό]
  • Τοματοπολτό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ξύλο κανέλας, σκόνη κανέλας
  • 2 φρυγανιές
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο
  • Τριμμένο τυρί για μακαρόνια

 Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά όπως στα μακαρόνια. Σοτάρουμε σε λάδι τον κιμά, κόβουμε ένα κρεμμύδι μέτριο και δύο σκελίδες σκόρδο μικρά κομμάτια τα προσθέτουμε στον κιμά με τοματοπολτό, λίγο νερό, αλάτι ,λίγο πιπέρι και λίγη κανέλλα σκόνη. Όσο βράζει ο κιμάς ετοιμάζουμε σε κατσαρολάκι τη σάλτσα ντομάτα. Βάζουμε νερό, ελαιόλαδο, ντοματοπολτό ή φρέσκια ντομάτα, ένα ολόκληρο κρεμμύδι ,ένα ξύλο κανέλλας και λίγη ζάχαρη. Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς προσθέτουμε τριμμένο τυρί, τις φρυγανιές κι ένα αυγό.

Εικόνα1

Εικόνα2

Εικόνα3

Μόλις ετοιμαστούν  η σάλτσα και  ο κιμάς  σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί γεμίζουμε τα κανελόνια, τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα (πρέπει να σκεπαστούν καλά) βάζουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγα κομματάκια βούτυρο. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-60 λεπτά. Λίγο πριν τα τέλος αφαιρούμε το χαρτί για να πάρουν χρώμα.

Εικόνα5

Ετοιμάζουμε και μια φρέσκια σαλάτα .Σήμερα έφτιαξα μία με μαρούλι, λόλα, ντομάτα και κρεμμυδάκια και την περιέχυσα με σως ελαιόλαδου με μπαλσάμικο.

Καλή σας όρεξη !

Μαρίκα Τζ.