Κις λοραίν – η αυθεντική γαλλική συνταγή

Ένα κλασικό πάντα νόστιμο και εύκολο πιάτο σας προτείνουμε σήμερα. Αυτή είναι η αυθεντική γαλλική συνταγή.

la-vraie-recette-de-la-quiche-lorraine-les-secrets-de-la-reussite

Υλικά (για 6 άτομα)

400 γρμ πλήρης κρέμα γάλακτος (όχι light γιατί θα χαλάσει τη γεύση) 3 ολόκληρα αυγά 3 κρόκους αυγών 150 γρμ. μπέικον (όχι καπνιστό) 150 γρμ τριμμένο τυρί (αλμυρούτσικο) Άσπρο πιπέρι Λίγο βούτυρο 1 φύλλο πίττας ( χωριάτικη)

Εκτέλεση

Σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο μπέικον, χτυπάμε καλά τα αυγά  (τα ολόκληρα και τους κρόκους) προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, μετά ρίχνουμε το μπέικον. Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι τάρτας, στρώνουμε το φύλλο και βάζουμε το μείγμα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο την Κις λοραίν στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Ένα πολύ ωραίο πιάτο που σερβίρεται ζεστό με φρέσκια σαλάτα. Ιδανικό για γεύμα με φίλους. Αρέσει πολύ και στα παιδιά! Καλή σας όρεξη!