Κοτόπουλο λεμονάτο έτοιμο σε μισή ώρα ![βίντεο]

Κοτόπουλο λεμονάτο
Κοτόπουλο λεμονάτο
Κοτόπουλο λεμονάτο .’Ένα εύκολο πιάτο γευστικό και οικονομικό που μπορείτε να ετοιμάσετε μόλις σε μισή ώρα.

Θα χρειαστείτε

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

1 φλυτζάνι χυμό κοτόπουλο [βραστό νερό με έναν κύβο κοτόπουλου]

2 κουταλιές αλεύρι

2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε τα στήθη , τα σοτάρετε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μετά τα διατηρείτε ζεστά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.

Προσθέστε στο σκεύος 1 1/2 κουταλιά λάδι στο τηγάνι σας, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε τα για 1 λεπτό. Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου με το αλεύρι,1 κουταλιά άνηθο και το χυμό λεμονιού και ρίξτε τα στο τηγάνι. Ανακατεύοντας συνεχώς αφήστε τα για 3 λεπτά να μαγειρευτούν και να γίνει ένας πηχτός χυλός.

προσθέστε το κοτόπουλο κι αφήστε τα να ψηθούν για άλλα 4 λεπτά περίπου .

Βάλτε  το σε ζεστή  πιατέλα μαζί με το ζωμό του ,προσθέστε αλατοπίπερο και πασπαλίστε με το άνηθο πο έχει μείνει. Το συνοδεύετε με πάστα όπως κριθαράκι και βραστά λαχανικά [σπαράγγια, κολοκυθάκια, μπρόκολο κλπ]

Παρακολουθήστε και το βίντεο και καλή σας όρεξη !