Κοτόπουλο Μιλανέζ για σήμερα προτείνει η κυρία Αντα

Κοτόπουλο Μιλανέζ
Κοτόπουλο Μιλανέζ
Κοτόπουλο Μιλανέζ. Μια κλασική αθηναϊκή συνταγή που  μας προτείνει για σήμερα η κ. Αντα.

Υλικά

1 κοτόπουλο 1.200 γρ

 4 καρότα

2-3 κοτσάνια σέλερι

 1 κρεμμύδι

 4-5 μπαχάρια

 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

 Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε το κοτόπουλο τα καρότα , το κρεμμύδι , την δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και βραζουμε για 50 λεπτά. Αποσύρουμε απ τη φωτιά και βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα να κρυώσει.

 Το ξεψαχνίζουμε, βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Έχουμε ψιλοκόψει και τα καρότα.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι με βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ρύζι και τα καρότα ( αν θέλουμε λίγο χρώμα μπορούμε να ρίξουμε  πιπεριά και λίγο αρακά ). Προσθέτουμε το ζωμό απ το κοτόπουλο. Η αναλογία είναι 1 1/2 φλ ρύζι με 3 φλ ζωμό.

 Σκεπάζουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά περίπου ρίχνουμε και το κοτόπουλο.

 Αποσύρουμε απ τη φωτιά και δοκιμάζουμε για αλάτι κι πιπέρι

Η σος για Κοτόπουλο Μιλανέζ
Η σος για Κοτόπουλο Μιλανέζ

 Για να φτιάξουμε τη σος θα χρειαστούμε :

2 κουταλιές σούπας αλεύρι

2 κουταλιές  σούπας  βούτυρο

2 φλιτζάνια  τσαγιού  ζωμό

 1/2 πακέτο τυρί κρέμα

 Εκτέλεση : σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί .Σιγά σιγά ρίχνουμε  τον ζωμό. Μόλις πήξει αποσύρουμε απ τη φωτιά. Τότε προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε

 Παρουσίαση : βάζουμε το ρύζι με το κοτόπουλο σε φόρμα της αρεσκείας μας, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την σος

Καλή Επιτυχία !