Κριθαράκι με σπαράγγια και κεφαλοτύρι

Κριθαράκι με σπαράγγια και κεφαλοτύρι
Κριθαράκι με σπαράγγια και κεφαλοτύρι
Για σήμερα σας προτείνουμε κριθαράκι με σπαράγγια και κεφαλοτύρι. Μια ανοιξιάτικη , εύκολη και πολύ γευστική συνταγή να απολαύσετε με τους φίλους σας

Υλικά

500 γρ. κριθαράκι

12-16 σπαράγγια

2 φλιτζάνια ζωμό κότας

1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο

1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας την ξυλώδη βάση τους και τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκατοστών. Βράζουμε νερό με αλάτι και ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και αμέσως τα ξεπλένουμε με μπόλικο τρεχούμενο νερό. Βράζουμε το κριθαράκι στο μισό του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τα σπαράγγια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι και βάζουμε στο τηγάνι το κριθαράκι. Το αφήνουμε να σοταριστεί  για 1 λεπτό ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε τον ζωμό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν και να απορροφηθούν τα υγρά κατά τα 3/4, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.