Λέσχη Ανάγνωσης «Λογοτεχνική Συντροφιά» – 4η Συνάντηση με Κοπή Βασιλόπιτας
Την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της «Λογοτεχνικής Συντροφιάς» στη Βίλα Σαλίγκαρου (Αετιδέων 64), σηματοδοτώντας τη 19η χρονιά λειτουργίας της για την περίοδο 2024-2025. Η εκδήλωση διήρκεσε από τις 6.30 έως τις 8.30 το απόγευμα και συγκέντρωσε μέλη και φίλους της Λέσχης, δημιουργώντας μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την υπεύθυνη της Λέσχης, κ. Ελένη Λάππα-Οικονόμου, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συνεχή στήριξή τους. Στη συνέχεια, η Μπέττυ Κιούτα απήγγειλε το διήγημα «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Μιχάλη Γκανά, προκαλώντας συγκίνηση και χειροκροτήματα από το κοινό.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον Δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες της Λέσχης και ευχήθηκε καλή χρονιά με δημιουργικότητα.
Αφιέρωμα στον Μιχάλη Γκανά
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στον ποιητή Μιχάλη Γκανά. Η κ. Ελένη Λάππα-Οικονόμου παρουσίασε τη ζωή και το έργο του, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τον δημιουργό. Ακολούθησαν οι απαγγελίες δύο ποιημάτων του:
«Δίπτυχο», από τη Γεωργία Παπανικολάου.
«Παραλογή», από τη Μπέττυ Κιούτα.
Το κοινό απόλαυσε τις λογοτεχνικές απαγγελίες, ενώ το αφιέρωμα υπογράμμισε την προσφορά του Μιχάλη Γκανά στη σύγχρονη ελληνική ποίηση.
Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στην άρτια οργάνωση της υπεύθυνης κ. Ελένης Λάππα-Οικονόμου, καθώς και στη συμβολή της Επιτροπής της Λέσχης, που αποτελείται από τις: Μαρία Δημητριάδου, Γεωργία Παπανικολάου, Μαρίνα Λυκούδη-Σημαντηράκη, Μαίρη Παπαδουκάκη, Μπέττυ Κιούτα και Σπυριδούλα Μπομπολάκη.
Με τη γιορτή αυτή, η «Λογοτεχνική Συντροφιά» απέδειξε για άλλη μια φορά τον ουσιαστικό ρόλο της στη λογοτεχνική ζωή του τόπου, προσφέροντας ευκαιρίες για έμπνευση, δημιουργικότητα και καλλιέργεια της αγάπης για τη λογοτεχνία.