Λιθρίνια, μελανούρια και τσαούσια φρέσκα και λαχταριστά !
Τα φρέσκα ψάρια δεν χρειάζονται πολύπλοκες συνταγές .Είναι πεντανόστιμα ιδίως όταν μαγειρευτούν φρέσκα !
Αυτό μας λέει η φίλη μας Αμαλία που μας στέλνει από την Ερέτρια αυτές τις φωτογραφίες με τα φρεσκότατα ψάρια του Ευβοϊκού. Κι εμείς φυσικά συμφωνούμε μαζί της και πολύ την ευχαριστούμε για τις πολύ απλές της οδηγίες για το ψήσιμό τους.
Αφού καθαρίσετε ή ζητήσετε να σας καθαρίσει τα ψάρια ο ψαράς σας.[Ο δικός μου ψαράς μου τα καθαρίζει με θαλασσινό νερό για να κρατήσουν έτσι την φρεσκάδα τους.]
Τα αλατίζουμε στη συνέχεια με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τα ψήσουμε για να νοστιμέψουν.
Στη συνέχεια σε ταψάκι απλώνουμε λαδόκολλα ,ρίχνουμε ελαιόλαδο και έπειτα τα ψάρια αφού προσθέσουμε ρίγανη .Ρίχνουμε λάδι και πάνω στα ψάρια και προσθέτουμε λίγο νερό. Τα ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 200 βαθμούς 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε αμέσως με λαδολέμονο και σαλάτα χόρτα.
Καλή σας όρεξη
Αμαλία Δ.