Μανταρίνι κομπόστα με αστεροειδή γλυκάνισο και κανέλα

Μανταρίνι κομπόστα με αστεροειδή γλυκάνισο και κανέλα. Μία πρωτότυπη αρωματική και εύκολη συνταγή.
Υλικά
Μανταρίνια
Ζάχαρη
Νερό
Κανέλα & Αστεροειδής γλυκάνισος
Γυάλινα Βάζα
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζετε τα μανταρίνια και αφαιρείτε όσο καλύτερα μπορείτε τις άσπρες ίνες από την επιφάνειά τους. Αφήνετε σε λεκάνη με νερό για 1 ώρα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα ολόκληρα ή να χωρίζετε τις φετούλες.
Βάζουμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα, μαζί με το νερό και την ζάχαρη και τα αρωματικά. Για κάθε κιλό φρούτων, 1/2 λίτρο νερού και 250 ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά, να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε την κομπόστα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
Χωρίζουμε σε καθαρά βάζα και την φυλάμε στο ψυγείο. Αντέχει μια εβδομάδα περίπου
Κονσερβοποίηση:
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τα φρούτα μέσα στα γυάλινα βάζα προσπαθώντας να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους και γεμίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Φροντίζουμε να αφήσουμε 2 cm κενό στο επάνω μέρος. Κλείνουμε καλά το καπάκι και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα για “bain-marie”. Καλύπτουμε κατά το ήμισυ με νερό και βράζουμε τουλάχιστον 15 λεπτά.
.