Μαρμελάδα μανταρίνι με υπέροχο άρωμα

Μια εκπληκτική μαρμελάδα μανταρίνι με υπέροχο άρωμα, χρώμα και τέλεια γεύση! Eίναι ασυνήθιστη, νόστιμη και εύκολη. Δοκιμάστε τη

Υλικά:

Μανταρίνια

Ζάχαρη (η ποσότητα παρακάτω)

Νερό (για κάθε 10 μανταρίνια , ½ κούπα)

Χυμός λεμονιού  (γιακάθε 10 μανταρίνια 2-3 κουταλιές σούπας)

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια.

Τα καθαρίζουμε και παίρνουμε τις φλούδες τους. Τις βάζουμε σε κρύο νερό που να τις σκεπάζει και τις βράζουμε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).

Αδειάζουμετο νερό και επαναλαμβάνουμε το ξεπίκρισμα άλλες δυο φορές. Δοκιμάζουμε μια ακρούλα αν έχει ξεπικρίσει και επαναλαμβάνουμε αν είναι ακόμη πικρή. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Κόβουμε εγκάρσια τη σάρκα των μανταρινιών και αφαιρούμε τακουκούτσια, φροντίζοντας να μη χάσουμε το χυμό τους (τον συγκεντρώνουμε σεμπολ). Με ψαλίδι κόβουμε και όση μπορούμε από τη λευκή μεμβράνη (αλλιώς τοαφήνουμε μετά το βράσιμο αυτό).

Βάζουμε φλούδες και σάρκα με το χυμό τωνμανταρινιών και  το νερό (½ κούπα νερό ανά

10 μανταρίνια) να βράσουν. Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία

ώστε να σιγοβράζουν. Αυτά θα κατεβάσουν υγρό κι άλλα υγρά.

Όταν μαλακώσουναρκετά (περίπου σε κανένα εικοσάλεπτο ως μισάωρο) αποσύρουμε από το μάτι . Σ’αυτή τη φάση βγάζουμε κάποιες μεμβράνες ακόμη  με ένα πιρούνι.

Αλέθουμε. Κάνουμε όσο λεία θέλουμε τημαρμελάδα μας, αλέθοντας ανάλογα. Μετράμε τον πολτό με μια κούπα  και προσθέτουμε ΄3/4 του όγκου του ζάχαρη .Δηλαδή για 4 μέρη πολτού, 3 μέρη ζάχαρη. ]

Ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα μαςμε ξεσκέπαστη κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνουμε να βράζει μέχρι να δέσει .Ανακατεύουμε συχνά. Ιδίως προς το τέλος, θέλει συνεχές ανακάτεμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού , ανακατεύουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμεαπό το μάτι.

Αφήνουμε να σταματήσει ο βρασμός και σερβίρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Διατηρούμε εκτός

ψυγείου τη μαρμελάδα μας πριν ανοίξουμε τα βάζα. Μετά τη βάζουμε στο ψυγε