Μελιτζανοσαλάτα Πολίτικη. Συνταγή αυθεντική

Μελιτζανοσαλάτα απλή,γευστική,από τις νοστιμότερες που έχω δοκιμάσει. Η συνταγή από την Κωνσταντινούπολη. Μας την έστειλε η αγαπητή μας κυρία Ναντίν. Την ευχαριστούμε και σας δίνουμε την συνταγή

Υλικά συνταγής

1 ½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Λίγο χωριάτικο ξύδι δυνατό

100ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι και λίγο πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Ψήνουμε στα κάρβουνα τις μελιτζάνες (όταν η φωτιά είναι δυνατή). Αν δεν έχουμε την δυνατότητα να τις ψήσουμε στα κάρβουνα, τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα είναι το ίδιο.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες για περίπου 10 λεπτά. Η φλούδα τους πρέπει να είναι μαύρη (καμένη) και το εσωτερικό μαλακό. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό για 15 περίπου λεπτά. Σε μπολ, διαλύουμε με πιρούνι τη σάρκα ,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.

Καλή σας όρεξη