Μηλόπιτα αναποδογυριστή εύκολη και οικονομική!

Μηλόπιτα αναποδογυριστή
Μηλόπιτα αναποδογυριστή
Μια εύκολη και οικονομική μηλόπιτα μας προτείνει για σήμερα η χρυσοχέρα κ. Αντα.

Υλικά

4-5 μήλα

1/4 κούπας+ 1 κουταλιά της σούπας  βούτυρο

7 κουταλιά της  σούπας  ζάχαρη

1 κουταλάκι του  γλυκού  κανέλα ,

Ζύμη

1/3 κούπας (75 γρ) βούτυρο ,

5 κουταλιές  σούπας  ζάχαρη ,

3 κουταλιές της  σούπας κρέμα  γάλακτος

3 αυγά, χωριστά κρόκοι και  ασπράδια ,

ξύσμα από 1 λεμόνι ,

1 βανίλια ,

2 κουταλάκια του  γλυκού  μπεικιν ,

11 κουταλιές της  σούπας  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση :

Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη να καραμελώσει ( σε χαμηλή θερμοκρασία ). Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι  η μια ταρτιέρα (24 εκ) και  ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω. Τοποθετούμε τα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο. Χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από τ’ ασπράδια, που τα χτυπάμε σε μαρέγκα ξεχωριστά. Ενώνουμε τα δυο μίγματα και αδειάζουμε  πάνω απ’ τα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Όταν την βγάλουμε από  το φούρνο,  αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πέφτει το σιρόπι λαχταριστά.

Αν θέλουμε μπορούμε να την συνοδέψουμε με παγωτό !

Είναι μια εύκολη μηλόπιτα , οικονομική, ακόμη και για αρχάριους.

Καλή επιτυχία