Μπακαλιάρος σκορδαλιά με παντζαροσαλάτα

Αύριο Κυριακή των Βαΐων τρώμε παραδοσιακά ψάρι γι’ αυτό σας δίνουμε σήμερα τη συνταγή που μας έστειλε η φίλη Κέλλυ. Μπακαλιάρο παστό με σκορδαλιά και παντζάρια σαλάτα.
Θα χρειαστείτε [για 4 άτομα]
Παστό μπακαλιάρο 600 γρμ
1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι
Λίγο ούζο
Αλεύρι
Λίγη ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Για την σκορδαλιά
7 σκελίδες σκόρδο
8 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
½ φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουταλιά σούπας λεμονιού
½ κουταλάκι αλάτι
Για τη σαλάτα
1 κιλό παντζάρια
Εκτέλεση
Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο αλλάζοντας συχνά το νερό για 24 ώρες.Βγάζετε το εξωτερικό μέρος και με τα χέρια σας χωρίστε σε μικρά κομμάτια.Ετοιμάστε το κουρκούτι ανακατεύοντας την μπύρα με το αλεύρι όπου θα προσθέσετε λίγη ζάχαρη και ένα σφηνάκι ούζο.
Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό ελαιόλαδο.
Ετοιμάζετε την σκορδαλιά στο μίξερ και βράζετε καλά τα παντζάρια στα οποία προσθέτετε λάδι και ξίδι.
Τα σερβίρετε και του χρόνου !
Κέλλυ Μπ.