Μύθοι και Αλήθειες για τη δράση του Δήμου στη χιονοκαταιγίδα. Ολόκληρη η παρουσίαση του Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Φεβρουαρίου που συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που προκάλεσε στην πόλη η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος έκανε έναν ολοκληρωμένο απολογισμό.
Ενημέρωσε για τις ενέργειες του μηχανισμού του Δήμου για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς φαινομένου.
Κατέγραψε τις αδυναμίες και τις παραλείψεις που διαπιστώθηκαν.
Παρουσίασε μια δέσμη κινήσεων για την ενίσχυση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, που κρίνεται απολύτως αναγκαία μετά τα ζητήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.
Ταυτόχρονα, διαπιστώνοντας ότι από διάφορες πλευρές διακινήθηκαν ψευδείς πληροφορίες που συσκοτίζουν και διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, εξέθεσε αναλυτικά και σημείο προς σημείο ποια είναι η αλήθεια.
Δείτε παρακάτω την παρουσίαση του Δημάρχου.
«Η πόλη μας πέρασε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πρωτόγνωρες θα έλεγα και μάλιστα ο Δήμος μας ήταν από αυτούς που χτυπήθηκαν πολύ περισσότερο από την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ.
Κατανοώ απόλυτα την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια κάποιων ανθρώπων, ιδιαίτερα όσων ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο.
Από την άλλη όμως, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι το προσωπικό του Δήμου μας και οι εθελοντές κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με ελάχιστες ώρες ξεκούρασης και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Ο Δήμος ήταν όσο προετοιμασμένος θα μπορούσε να είναι με τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε της χιονόπτωσης, τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό μας.
- Τη Δευτέρα 24/1/2022, εκτός από τα σχολεία που ήταν κλειστά, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λειτουργούσαν κανονικά και από τις
12.00 και μετά επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο σε όλους τους δρόμους, υπό συνθήκες χιονοθύελλας.
- Από τις πρώτες ώρες της χιονοκαταιγίδας, ξεκινήσαμε τη ρίψη αλατιού και τον εκχιονισμό των δρόμων.
Είχαμε όμως να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα, όπως τα δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα και τις πτώσεις δένδρων και μεγάλων κλαδιών, που έκλεισαν πολλούς δρόμους.
- Τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της πόλης, όπου έπρεπε να κόψουμε δένδρα και να ανοίξουμε δρόμους, προκειμένου να πάει ο ΔΕΔΔΗΕ, κατόπιν συνεννόησης με τον φορέα.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι από τον ΔΕΔΔΗΕ, δόθηκε προτεραιότητα σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.
Και όλοι αυτοί οι παράγοντες ήταν απρόβλεπτοι αλλά ιδιαίτερα καθοριστικοί και δυσχέραιναν το έργο μας.
- Από τις πρώτες ώρες, συνεργεία του Δήμου, απεγκλώβισαν πολλούς συμπολίτες μας από ακινητοποιημένα οχήματα, εντός και εκτός των ορίων της πόλης μας (Λ. Μεσογείων, Κατεχάκη) και τους μεταφέραμε στα σπίτια τους, όπως επίσης μεταφέραμε πολίτες και από το μετρό.
- Από τις πρώτες επίσης ώρες εξυπηρετούσαμε ανθρώπους που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομεία ή ιατρικά κέντρα για διάφορους λόγους, όπως αιμοκαθάρσεις, χημειοθεραπείες, μεταγγίσεις αίματος, προγραμματισμένες εξετάσεις, και πολλά άλλα.
- Διανείμαμε τρόφιμα και φάρμακα σε όσους είχαν ανάγκη, καθώς και προσφέραμε έτοιμές μερίδες φαγητού σε αρκετούς συμπολίτες μας.
Σίγουρα όλοι μας περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου και σαφώς καλύτερη λειτουργία όλου του μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Από το κράτος, την περιφέρεια και από τον Δήμο μας.
Σίγουρα κάποιοι κρίκοι της αλυσίδας της πολιτικής προστασίας δεν λειτούργησαν με τον ενδεδειγμένο τρόπο.
Όπως όμως έχω δηλώσει, έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο παρόλο που θεωρώ ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουμε, ζήτησα προσωπικά συγνώμη από τους πολίτες του Δήμου μας.
Όλες αυτές τις ημέρες δέχτηκα κριτική, κάποιες φορές δίκαιη, αλλά και κάποιες φορές άδικη.
Ακούστηκαν όμως και γράφτηκαν πράγματα, τα οποία όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην αλήθεια, αλλά είναι και κακόβουλα.
Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τι εννοώ».
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ»
ΜΥΘΟΣ 1: Δεν είχε προμηθευτεί ο Δήμος αλάτι.
ΑΛΗΘΕΙΑ 1: Ο Δήμος είχε προμηθευτεί έγκαιρα 61 τόνους αλάτι και συγκεκριμένα στις 28/12/2021 και συμπληρωματικά άλλους 63 τόνους στις 27/1/2022, καθώς και 10 τόνους από την Περιφέρεια Αττικής στις 26 Ιανουαρίου. (Σχετ. 1).
Την Παρασκευή 21/1 διανείμαμε αλάτι σε όλα τα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η αναστολή της λειτουργίας τους και το Σάββατο 22/1 και την Κυριακή 23/1 διανείμαμε αλάτι στους κατοίκους του Δήμου.
Το εκχιονιστικό όχημα/αλατιέρα του Δήμου από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας, τη Δευτέρα 24/1/2022 από τις 09.00 το πρωί, πέρασε ρίχνοντας αλάτι, σε όσους δρόμους ήταν προσπελάσιμοι.
Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στη «Μήδεια» δημοτική παράταξη που φέτος μας κατηγορεί ότι δεν ρίξαμε αλάτι και δεν εκχιονίσαμε, είχε βγάλει την εξής ανακοίνωση:
«Τελικά, όπως φάνηκε ο εκχιονισμός ήταν δευτερεύουσας σημασίας και το αλάτι παντελώς άχρηστο, αφού η θερμοκρασία όπως επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις, δεν έπεσε κάτω από το μηδέν. Όπως λένε οι επιστήμονες, το αλάτι πάνω από θερμοκρασία μηδέν, μόνο ζημιά στα αυτοκίνητα κάνει.
Με τους υπερβολικούς και άνευ λόγου εκχιονισμούς, αφού το χιόνι λιώνει αμέσως, συσσώρευσαν τόνους χιόνι στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να τα εγκλωβίσουν. Ένα πέρασμα με μια μπουλντόζα θα αρκούσε».
ΜΥΘΟΣ 2: Ο Δήμος δεν διαθέτει μηχανήματα εκχιονισμού.
ΑΛΗΘΕΙΑ 2: Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διαθέτει:
- 1 JCB του οποίου η προμήθεια έγινε το 2019 (Σχετ.2)
- 1 FIAT με αποσπώμενη λεπίδα και αλατιέρα, του οποίου η προμήθεια έγινε το 2020 (Σχετ.3)
- 1 CASE
- 2 MITSUBISHI (αγροτικά) που έριχναν αλάτι.
Επίσης έχει ξεκινήσει η διαδικασία, για προμήθεια ενός ακόμα οχήματος με αποσπώμενη λεπίδα και αλατιέρα, καθώς και 2 φορτηγά με αρπάγη για την αποκομιδή κλαδιών και πρασίνου.
ΜΥΘΟΣ 3: Δεν είχαν κλαδευτεί επικίνδυνα δέντρα.
ΑΛΗΘΕΙΑ 3: Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σύναψε συμβάσεις για κλάδεμα υψηλόκορμων δέντρων και συγκεκριμένα:
2020: σύμβαση 22.320,00 ευρώ για «Κλάδεμα υψηλόκορμων δέντρων με ειδικό γερανό».
2020: σύμβαση 14.384,00 ευρώ για «Καθαρισμό-κλάδεμα πεύκων άλσους Χολαργού και άλσους οδού Χατζηκωνσταντή».
2021: σύμβαση 14.878,14 ευρώ για «Κλάδεμα υψηλόκορμων δέντρων με ειδικό γερανό»
2021: σύμβαση 109.554,00 ευρώ για «Κλάδεμα δέντρων, διαχείριση προϊόντων κοπής και αποψίλωση σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου».
Με τη συγκεκριμένη σύμβαση έγιναν κλαδέματα και στα δυο πάρκα
ΜΥΘΟΣ 4: Δεν είχαμε ενημερώσει τον ΔΕΔΔΗΕ για κλαδιά δέντρων τα οποία ακουμπούσαν σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
ΑΛΗΘΕΙΑ 4: Στις 06.10.2021, ο δήμαρχος με επιστολή του προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ενημέρωσε για 85 σημεία στα οποία θα έπρεπε να είχε παρέμβει ο ΔΕΔΔΗΕ, εκτός όλων των άλλων ενημερώσεων που στέλνουμε για έκτακτα περιστατικά
ΜΥΘΟΣ 5: Δεν πιέζαμε τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών.
ΑΛΗΘΕΙΑ 5: Είμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τον φορέα από την πρώτη μέρα και ασκούσαμε πολύ μεγάλη πίεση.
ΜΥΘΟΣ 6: Το εκχιονιστικό/αλατιέρα δεν κυκλοφορούσε και σύμφωνα με ανακοίνωση δημοτικής παράταξης ήταν σταθμευμένο στο δημαρχείο.
ΑΛΗΘΕΙΑ 6: Σύμφωνα με την αναφορά κίνησης του οχήματος, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το εν λόγω όχημα κινήθηκε από την πρώτη ημέρα 24/1 και ώρα 09:00 έως το τέλος της εβδομάδας σε όλο το Δήμο, με συνεχείς βάρδιες όλο το 24ωρο
Παράλληλα, αλάτι έριχναν και τα 2 MITSUBISHI και στον εκχιονισμό των δρόμων επιχειρούσαν και τα άλλα δυο οχήματα του Δήμου (JCB – CASE).
Εκτός των οχημάτων του Δήμου, τη Δευτέρα επικοινωνήσαμε με ιδιώτες προκειμένου να έρθουν από την επόμενη ημέρα ιδιωτικά οχήματα.
Λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στο οδικό δίκτυο της Αττικής, δεν μπόρεσαν να έρθουν την Τρίτη και ξεκίνησαν να δουλεύουν από την Τέταρτη το πρωί.
Συγκεκριμένα εκτός των 3 δικών μας οχημάτων είχαμε μισθώσει:
- 2 BOB CAT, από 26 έως 29 Ιανουαρίου
- 1 BOB CAT, από 26, 27 και 29 Ιανουαρίου
- 2 JCB από 26 έως και 28 Ιανουαρίου
- 1 JCB (εργολάβος ομβρίων), 25, 26 και 28 Ιανουαρίου
Επίσης είχαμε τη συνδρομή από:
- Τον Στρατό με 1 JCB και 1 BOB CAT, από 26 έως 28 Ιανουαρίου όλο το 24ωρο και ένα grader την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου
- Τον Δήμο Πετρούπολης με 1 – JCB , στις 28 Ιανουαρίου
- Τον Δήμο Πειραιά με 1 αλατιέρα, στις 27 Ιανουαρίου
- Την Περιφέρεια Αττικής με 2 – UNIMOG στα κοιμητήρια, στις 28, 29 και 30 Ιανουαρίου.
ΜΥΘΟΣ 7: Δεν λειτουργούσε το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου.
ΑΛΗΘΕΙΑ 7: Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου από την εκδήλωση του φαινομένου, λειτουργούσε σε 24ωρη βάση με προσωπικό του Δήμου και αιρετούς, έως την ώρα που διακόπηκε το ρεύμα στο δημαρχείο και προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ. Αμέσως, με σχετική ανακοίνωση, δόθηκαν άλλα τηλέφωνα επικοινωνίας.
Μάλιστα δέχτηκε περισσότερες από 3.000 κλήσεις, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούσαν διακοπές ηλεκτροδότησης.
ΜΥΘΟΣ 8: Δεν εξυπηρετήσαμε πολίτες του Δήμου που είχαν ανάγκη μεταφοράς, φαγητού, προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης κλπ.
ΑΛΗΘΕΙΑ 8: Από την πρώτη στιγμή, υπήρχε μηχανισμός αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ειδικά συνεργεία, αποτελούμενα από προσωπικό του Δήμου και από εθελοντές. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένα από αυτά.
- Απεγκλωβισμοί από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα εντός του Δήμου και μεταφορά πολιτών στα σπίτια τους.
- Απεγκλωβισμοί από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στη Λ. Μεσογείων και μεταφορά πολιτών στα σπίτια τους.
- Μεταφορά πολιτών στα σπίτια τους από το μετρό.
- Μεταφορά πολιτών σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα (αιμοκαθάρσεις, μεταγγίσεις αίματος, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, κα).
- Προμήθεια φαγητού σε ανθρώπους που δεν είχαν ρεύμα.
- Προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης (φαρμακεία, super market) σε πολίτες.
Επιπλέον, κανονικά λειτούργησε το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο και υπήρξε επικοινωνία με όλα τα μέλη που ήταν προγραμματισμένο να παραλάβουν προϊόντα τις ημέρες της κακοκαιρίας.
ΜΥΘΟΣ 9: Δεν υπάρχει σχέδιο εκτάκτων αναγκών
ΑΛΗΘΕΙΑ 9: Το σχέδιο εκτάκτων αναγκών ΒΟΡΕΑΣ ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2021.
ΜΥΘΟΣ 10: Αποκρύφθηκε το γεγονός ότι υπάρχει εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας.
ΑΛΗΘΕΙΑ 10: Η εθελοντική ομάδα και συγκεκριμένα η ΔΑΠΑΧΟ, από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας ήταν παρούσα, με εθελοντές και όχι συμβασιούχους, όπως αναφέρει κάποια ανακοίνωση, οι οποίοι συμμετείχαν σε 57 κοπές δέντρων, 27 απεγκλωβισμούς, 9 μεταφορές εγκλωβισμένων πολιτών και 7 μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία.
ΜΥΘΟΣ 11: Δεν συμμετείχε ο Δήμος σε πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση της πολιτικής προστασίας.
ΑΛΗΘΕΙΑ 11: Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έγκαιρα κατέθεσε πρόταση στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» και συγκεκριμένα:
- Εκσυγχρονισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού 322.358,65 ευρώ (πρόσκληση ΑΤ08). Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης, (πρόσκληση ΑΤ08).
- Προμήθεια ενός ημιφορτηγού οχήματος 4χ4 με αποσπώμενες υπερκατασκευές αλατοδιανομέα, λεπίδα εκχιονισμού και αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα , 533,33 ευρώ
ΜΥΘΟΣ 12: Ο δήμαρχος ήταν εξαφανισμένος.
ΑΛΗΘΕΙΑ 12: Ο δήμαρχος, από την πρώτη στιγμή ήταν στη θέση του συντονίζοντας την όλη προσπάθεια. Παρόντες ήταν και οι συνεργάτες του, αλλά και το προσωπικό του Δήμου, που τέθηκε σε επιφυλακή πέραν εκείνων που κατοικούν εκτός του Δήμου και δεν μπορούσαν να έρθουν τις πρώτες ημέρες.
ΜΥΘΟΣ 13: Ο δήμαρχος σε συνέντευξή του ανέφερε πως έφταιγαν οι πολίτες που πήγαν και πήραν τα αυτοκίνητά τους από την Εθνική Άμυνα.
ΑΛΗΘΕΙΑ 13: Απόσπασμα-αποδελτίωση από τη συνέντευξη του δημάρχου:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Όταν γυρνάγανε από τις δουλειές, από το μετρό και κατέβαιναν 5 και 6 η ώρα να πάρουν από την Εθνική Άμυνα και από τη στάση Χολαργού τον κόσμο και εγκλωβιζόντουσαν σ’ όλες τις κάθετες κεντρικές αρτηρίες του Χολαργού και του Παπάγου, φανταστείτε τι πρόβλημα έχουμε αντιμετωπίσει για να ανοίξουμε αυτούς τους δρόμους. Δηλαδή χωρίς αλυσίδες ο κόσμος…νομίζω ότι πρέπει κάπου λίγο να ανοίξουμε ένα διάλογο, να ανοίξουμε μια κουβέντα, έτσι ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα καλύτερο πλάνο αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βέβαια νομίζω ότι είναι υπερβολή να φορτώσουμε στις πλάτες των πολιτών την εικόνα…
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Δεν είπα κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Εγώ δέχομαι τα παράπονα, βεβαίως οι πολίτες έχουν δίκιο και αυτοί. Πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.
Κατά τη διάρκεια της χιονοκαταιγίδας που έπληξε με σφοδρότητα την πόλη μας, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα με συνέπεια να δυσκολέψουν το έργο μας και συγκεκριμένα:
- Τουλάχιστον 58 δρόμοι ήταν κλεισμένοι από πεσμένα δέντρα.
- Τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα σε δρόμους της πόλης.
- Τουλάχιστον σε 80 σημεία ήταν οι αναφορές που είχαμε για διακοπές ηλεκτροδότησης, οι οποίες αφορούσαν σε ολόκληρα τετράγωνα και περιοχές του Δήμου.
- Έπεσαν 8 κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ, κλείνοντας αντίστοιχο αριθμό δρόμων.
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει συνολικά 257 δρόμους χωρίς τα αδιέξοδα και τις παρόδους, από τους οποίους οι 88 δεν ήταν προσβάσιμοι από τα οχήματα του Δήμου για πολλές ώρες.
Επίσης, όσον αφορά στον εκχιονισμό των δρόμων, ο οποίος απαιτούσε τριπλάσιο χρόνο από άλλες φορές λόγω του πάχους του χιονιού (50-60 πόντοι) δόθηκε προτεραιότητα όπου υπήρχαν συμπολίτες μας που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, καθώς και σε όσους δεν είχαν ρεύμα.
«Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω πως είναι εμφανές και ξεκάθαρο, ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και από ότι φαίνεται η πρόσφατη κακοκαιρία είναι η αρχή όσων θα ακολουθήσουν.
Κάναμε τον απολογισμό μας και εντοπίσαμε παραλείψεις.
Τέτοιου είδους φαινόμενα με τόσο μεγάλη ένταση, χρειάζονται ίσως διαφορετική οργάνωση και εννοώ:
- Να έχουμε στη διάθεσή μας νωρίτερα τα ιδιωτικά οχήματα εκχιονισμού
- Να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες προμήθειες υλικών
- Να έχουμε καλύτερη διασύνδεση με εθελοντές
- Να αλλάξουμε το χώρο του κέντρου επιχειρήσεων της ΔΑΠΑΧΟ
- Να απαιτήσουμε μεγαλύτερη βοήθεια και πόρους από το κράτος και την Περιφέρεια.
- Να παρέχουμε καλύτερη και συχνότερη ενημέρωση στους πολίτες.
Είναι σαφές ότι θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων όλοι, Κράτος, Περιφέρειες, Δήμοι, πολίτες.
Στα επόμενα βήματά μας είναι
- Η επικαιροποίηση και τροποποίηση του Σχεδίου Δράσης του Δήμου σε έκτακτες ανάγκες
- Η ενίσχυση – προμήθεια νέου εξοπλισμού
- Η διεκδίκηση από το κράτος, προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για το τμήμα πολιτικής προστασίας.
- Η εκπαίδευση των πολιτών σε ακραία καιρικά φαινόμενα
- Η πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου μας, τους εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ, τους κύριους Νίκο Λιβαθηνό και Λουκά Στραβόλαιμο, και τους συνεργάτες μου, που πραγματικά έδωσαν μια σκληρή μάχη όλες αυτές τις ημέρες και νύχτες.
Και φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Δήμου μας για την υπομονή και την κατανόησή τους και να ζητήσω τη συνεργασία τους σε άλλον ένα δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, αυτόν της αποκομιδής κλαδιών και πρασίνου».