Παγωτό σπιτικό, εύκολο, δροσιστικό

Μικροί και μεγάλοι ιδίως τώρα το καλοκαίρι δεν λένε ποτέ όχι στο παγωτό. Γι΄αυτό λοιπόν και η φίλη μας η Όλγα μας δίνει σήμερα μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή για παγωτό που μπορείτε να το σερβίρετε σαν επιδόρπιο μετά από ένα οικογενειακό γεύμα ή δείπνο ή ακόμα και σαν τούρτα γενεθλίων με την ανάλογη διακόσμηση.

Εικόνα5

Υλικά

-1 γάλα εβαπορέ πλήρες ή ελαφρύ

-1 Morfat

-1 ζαχαρούχο γάλα

-2 βανίλιες

-150 γρμ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

-1 κουβερτούρα

-Τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας [ένα πακέτο]

-Κερασάκια μαρασκίνο προαιρετικά

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και τη Morfat στον κάδο του μίξερ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες ,την τριμμένη κουβερτούρα [στο multi],τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, που έχουμε λίγο σοτάρει σε βιτάμ και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέσα στη φόρμα για κέικ .Μετά από μιάμισυ ώρα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε για να είναι αφράτο. Γι’ αυτό καλό είναι το παγωτό να γίνεται από την προηγουμένη.

Δυο με τρεις ώρες πριν να το σερβίρουμε το βγάζουμε απ΄την κατάψυξη και το βυθίζουμε σε λεκάνη με ζεστό νερό να ξεκολλήσει από το σκεύος, το αναποδογυρίζουμε και όπως έχει λίγο λιώσει στην κορυφή βάζουμε την τρούφα, τα κερασάκια και ό,τι άλλη γαρνιτούρα θέλουμε. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και σε δυο ώρες είναι έτοιμο να σερβιριστεί.

Είναι εύκολο και αρέσει σε όλους

Καλή επιτυχία

‘Ολγα Γκ.