Παστίτσιο το ελληνικό
Η τακτική μας αναγνώστρια Φλώρα μας έστειλε σήμερα τη συνταγή της για ένα νόστιμο παστίτσιο, ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι στην οικογένειά της όπως μας γράφει .Αφού την ευχαριστήσουμε πολύ για τη συνταγή της σας δίνουμε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης. Περιμένουμε πάντα και τις δικές σας συνταγές
Υλικά
- Κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός 800 γρμ
- Μακαρόνια ν. 2 για παστίτσιο [1 πακέτο ]
- Ένα κρεμμύδι ξερό και δύο σκελίδες σκόρδο
- Ντοματοπολτός, κέτσαπ
- Αλάτι, πιπέρι, κανέλα σκόνη
- Βούτυρο
- Τριμμένο κεφαλοτύρι
- Ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ
- Βούτυρο
- Αλεύρι
- 2 αυγά
- Εβαπορέ γάλα [1 κουτί]
- Αλάτι
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά αφού σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι κα τα σκόρδα προσθέτοντας τον ντοματοπολτό, λίγη κέτσαπ [αν έχουμε φρέσκια ντομάτα ακόμα καλύτερα] αλατοπίπερο και σκόνη κανέλλα [δίνει όμορφη γεύση].Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (όχι πολύ βράσιμο),τα σουρώνουμε ,τα περιχύνουμε με βούτυρο πασπαλίζουμε με τυρί και στρώνουμε τα μισά σε μακρόστενη πιατέλα .Μετά προσθέτουμε τον κιμά στρώνοντάς τον ομοιόμορφα και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια με το τριμμένο τυρί.
Για τη μπεσαμέλ
Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη φυτίνη ή το βούτυρο (4-5 κουταλιές σούπας) προσθέτουμε το αλεύρι, τα 2 αυγά ολόκληρα, το γάλα ,αρκετό νερό αλάτι και τριμμένο μοσχοκάρυδο .Ανακατεύουμε το μίγμα με συρμάτινο πιρούνι μέχρι να πήξει και το αδειάζουμε πάνω στο παστίτσιο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και λίγο βούτυρο.
Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 45-60 λεπτά στους 200 βαθμούς. Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα .Εγώ έφτιαξα μια σαλάτα μαρούλι με κρεμμυδάκια και ντοματίνια.
Καλή σας όρεξη !
Φλώρα Ντ.