Πατατάτο νόστιμο και μυρωδάτο !
Πατατάτο ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο φαγητό που μας έστειλε η φίλη μας η Μαριάνθη σας προτείνουμε σήμερα. Την ευχαριστούμε πολύ και σας δίνουμε τη συνταγή της.
Υλικά [για 4 άτομα]
1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο τρυφερό [κιλότο] κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ½ κιλό πατάτες
Ντοματοπελτές, κέτσαπ ή φρέσκια ντομάτα
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο ,κανέλλα σκόνη
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κρέας που έχουμε αλατοπιπερώσει και το σοτάρουμε κι αυτό ελαφρά. Διαλύουμε τον ντοματοπολτό σε ζεστό νερό ,το προσθέτουμε μαζί με την κέτσαπ .Αν έχουμε φρέσκιες ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο multi και δε βάζουμε ντοματοπολτό. Προσθέτουμε και μια τζούρα κανέλλα σκόνη. Προσθέτουμε ζεστό νερό ,χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί το κρέας,.Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει και κόψει τις πατάτες κυδωνάτες [τις διατηρούμε σε νερό να μην μαυρίσουν μέχρι να τις προσθέσουμε στο φαγητό].
Όταν το κρέας έχει μισοψηθεί προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε αλατοπιπερώσει .
Σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα και καλή σας όρεξη !
Μαριάνθη Ν.