Πουτίγκα με άρωμα μαστίχας και γεύση θεϊκή
Πουτίγκα με άρωμα μαστίχας μας προτείνει η αγαπητή Αγνή για σήμερα. Μία συνταγή της γιαγιάς της από την Χίο.
Εμείς την ευχαριστούμε πολύ και σας δίνουμε την συνταγή.
Υλικά
Για τη βάση
1½ κούπα ζάχαρη
2½ κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη στο γουδί ή στο μούλτι με λίγη ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ. (περίπου) γάλα φρέσκο, πλήρες
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Για την κρέμα
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου
γάλα και ζάχαρη όσο αναγράφεται στη συσκευασία
κανέλα, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα με τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε ώστε να προκύψει μια σχεδόν σφιχτή ζύμη. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 25×30 εκ. ή ένα με διάμετρο 35 εκ.
Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
Αφού κρυώσει, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 7 – 8 λεπτά