Σουφλέ κανταΐφι

Σουφλέ κανταΐφι
Σουφλέ κανταΐφι
Η γεύση του αλλά και η εμφάνισή του είναι κάτι διαφορετικό, κάτι που ταιριάζει σε κάθε  τραπέζι χωρίς καμία αμφιβολία.
Υλικά:

300 γρ κανταΐφι ,

150 γρ φέτα ,

150 γρ ανθότυρο ,

150 γρ γραβιέρα ,

80 γρ ροκφόρ ( η μπλου τζηζ)

3 αυγά

1 λίτρο γάλα

300 γρ βούτυρο μαζί με ελαιόλαδο( μισό -μισό), αν θέλουμε μπορούμε ν αλλάξουμε τα τυριά ανάλογα με την προτίμηση μας εκτός απ το ροκφόρ

 

Εκτέλεση:

Ξάνουμε το κανταΐφι ν’ αφρατέψει βάζουμε το μισό σ ένα πυρέξ και το βρέχουμε με το μισό βούτυρο να πάει παντού ρίχνουμε τα τυριά κ τελειώνουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι Σ ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά με το 1 λίτρο γάλα και  το περιχύνουμε να πάει παντού. Περιμένουμε 1 ώρα να τραβήξει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένο. Το ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα αλλά 10 λεπτά!

Καλή επιτυχία!