Στιφάδο ένα πιάτο με νοστιμιά μοναδική !

Ένα κλασικό ελληνικό πιάτο,μια συνταγή παραδοσιακή με σίγουρη επιτυχία μας έστειλε η φίλη Τόνια.Ιδανικό για κυριακάτικο γεύμα!
Για 4 άτομα θα χρειαστείτε
1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο ελιά ή κυλότο κομμένο σε μικρούς κύβους
1-1.250 κιλό μικρά κρεμμυδάκια ξερά για στιφάδο
½ κεφάλι σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κλαράκι δεντρολίβανο
Λίγους κόκκους μπαχάρι
½ φλυτζάνι ξίδι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σωτάρετε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες σε ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρέας που έχετε αλατοπιπερώσει .Αφού σωταριστεί και το κρέας το σβήνετε με το ξίδι προσθέτετε τις φρέσκες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και το μπαχάρι.
Αφήνετε να ψηθεί για μισή ώρα και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια.Όταν ετοιμαστεί αφαιρείτε το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης .Προσοχή μην προσθέσετε πολύ νερό γιατί βγάζουν τα κρεμμυδάκια.Τρώγεται άνετα και τη επόμενη μέρα.
Τip:όταν καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια φορέστε γυαλιά όρασης ή ηλίου για να μην κλάψετε
Καλή όρεξη!