Τάρτα με αγκινάρα και πράσινες ελιές

Τάρτα με αγκινάρα και πράσινες ελιές
Τάρτα με αγκινάρα και πράσινες ελιές
Οι αγκινάρες είναι ένα νόστιμο λαχανικό και παράλληλα ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία. Γι αυτό, η κ. Αντα μας προτείνει για σήμερα μια νόστιμη συνταγή για να τα απολαύσουμε.

Υλικά

250 γρ ζύμη σαμπλέ ( είχαμε δώσει τα υλικά σε προηγούμενη συνταγή )

1 κουταλιά σούπας λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

400 γρ καρδιά  αγκινάρας  ( υπάρχει σε κονσέρβα για πιο ευκολία ) στραγγισμένες

10-12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

174 γρ τυρί φέτα σε κυβάκια

μερικά φύλλα βασιλικού η μαϊντανού

200 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση της τάρτας. Ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία  για 5 λεπτά. Στη συνέχεια  προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά δευτερόλεπτα. Βάζουμε την γέμιση ομοιόμορφα στον πάτο της τάρτας. Από πάνω βάζουμε τις ελιές και τις αγκινάρες με τη φέτα και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε την κρέμα με  2 αυγά και προσθέτουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά.

Σερβίρεται ζεστή η σε θερμοκρασία δωματίου με μια πράσινη σαλάτα. Δείχνει πιο ωραία σε μακρόστενη ταρτιέρα ! Καλή επιτυχία !